prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rezultati eTwinning projekta “FASHION FACE MASK”

Izložba modnih tehničara i krojača Obrtničke škole iz Splita održala se u Alliance Française Split, Marmontova 3, od 21. svibnja do 4. lipnja 2021. godine pod nazivom ”Modne maske za lice”. Izloženi radovi su rezultat međunarodnog eTwinning projekta “Fashion Face Mask”. Uz radove učenika škole, mogli su se vidjeti i radovi ostalih partnerskih škola koji su bili prikazani u virtualnoj galeriji.

Izložba je diseminacija eTwinning projekta “Fashion Face Mask” kojeg Obrtnička škola iz Splita provodi u školskoj godini 2020./2021. U međunarodnom projektu sudjeluje 11 zemalja. Uz Hrvatsku, tu su Njemačka, Finska, Italija, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Turska i Francuska kao koordinator. U projektu je aktivno sudjelovalo 19 učenika, modnih tehničara i krojača koji su izradili 27 modnih maski uz mentorstvo svojih profesorica iz struke: Marice Bartulović, Tanje Jovanović, Ane Kujundžić, Gordane Kulić, Renate Lončar, Ivuše Muselin, Zinke Žužul Vrdoljak te Mirande Barac, profesorice engleskog i francuskog jezika, koja je bila zadužena za komunikaciju s partnerima i provedbu projektnih aktivnosti. Cilj projekta je bio ostvariti dobru suradnju učenika modnih škola diljem Europe, potaknuti učeničku kreativnost i motivirati ih na rad unatoč okolnostima koje su se zadesile tijekom pandemije te obogatiti rječnik engleskog jezika vezan za modu i tekstil. Tijekom projekta, učenici su imali online sastanke s vršnjacima iz drugih škola na kojima su prezentirali svoje ideje, izrađivali tutorijale na engleskom jeziku i opisivali kako je nastala maska i što im je bila inspiracija. Za potrebe projekta napravili su virtualnu galeriju Obrtničke škole s radovima učenika i opisima maski kao i virtualnu galeriju projekta s radovima učenika svih partnerskih škola. Detaljnije o projektu Fashion Face Mask možete naći na TwinSpaceu.