prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rezultati natječaja provedenog u okviru projekta Learning from the Extremes

Projekt Learning from the Extremes dio je pripremnih akcija kojima je cilj smanjiti nejednakost pristupa internetu, digitalnim uređajima, alatima i sadržajima s kojim se suočavaju školske zajednice u ruralnim i udaljenim područjima zemalja članica Europske unije.

Glavni cilj projekta je financiranje školskih projekata kroz koje će škole u ruralnim područjima moći nabaviti digitalne uređaje, obrazovati nastavnike i osigurati pristup različitim digitalnim sadržajima i alatima.

Osnovni preduvjet za sudjelovanje u natječaju, koji je bio otvoren od 15. svibnja do 30. rujna 2022. godine, bio je geografski položaj škole u ruralnom području, odnosno u NUTS3 regiji. NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics) je hijerarhijski sustav za identifikaciju i klasifikaciju prostornih jedinica za potrebe službene statistike u zemljama članicama Europske unije.

Na natječaj je prijavljeno 35 škola čije su prijave prvo prošle selekciju radi utvrđivanja valjanosti prijave, kojom se u prvom redu utvrđivalo nalazi li se škola u ruralnom području te je li vrijednost predloženog projekta koji je škola prijavila bio unutar zadanog iznosa od najviše 20.000,00 EUR. Valjane prijave ocjenjivane su prema tri zadana kriterija: tehnološka i pedagoška inovativnost, kapacitet tima, plan rada i isplativost i potencijal utjecaja, prenosivost i održivost. Uzimajući u obzir sve prethodno navedene kriterije, finalnu odluku o odabiru škola, koje su stekle pravo na financiranje svojih projekata kroz projekt Learning from the Extremes, donio je međunarodni konzorcij ustanova uključenih u projekt.

Tim projekta Learning from the Extremes zahvaljuje svim školama koje su sudjelovale u natječaju te čestitamo školama čiji su projekti osvojili najviše bodova i time su odabrane za sudjelovanje u projektu Learning from the Extremes.

Rezultate natječaja provedenog u okviru projekta Learning from the Extremes možete pogledati na stranici https://learningfromtheextremes.eu/calls-results/.

U tablici 1. navedene su škole koje su u skladu s ostvarenim bodovima odabrane za sudjelovanje u projektu:

Tablica 1. Rangiranje škola prema broju bodova osvojenih projektnim prijavama

R. br. Naziv škole Broj bodova
1. Osnovna škola Rovišće 83
2. Osnovna škola Peršaves 81,5
3. Srednja škola Ivan Meštrović, Drniš 72,25
4. Srednja škola Ilok 66
5. Srednja škola Markantun de Dominis, Rab 63,5
6. Osnovna škola Blato 61
7. Osnovna škola Sveta Marija 61
8. Osnovna škola Ivana Martinovića, Štitar 60
9. Osnovna škola Vođinci 60