prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rođendan umjetnosti na Hrvatskom radiju

Hrvatski radio uključuje se po sedamnaesti put u međunarodni projekt skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radiodifuzijske unije (EBU) koja za Art’s Birthday povezuje dvadesetak gradova.

Rođendan umjetnosti slijedi ideju francuskog umjetnika Roberta Fillioua (1926-1987) koji je (na svoj rođendan) 17. siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije 1 000 000 godina.

Nastavljajući tu ideju nakon njegove smrti umjetnici diljem svijeta počeli su slaviti tu  zamisao VJEČNE MREŽE – a tako to bude i ove godine: svaka zemlja sudionica, svaki grad i mjesto na kojemu se proslava odvija – organizira svoje slavlje. Potpuno je nevažno radi li se o susretu nekoliko prijatelja u privatnom studiju ili o koncertnoj večeri u muzeju, galeriji, na radijskoj postaji ili u koncertnoj dvorani. Jedini uvjet jest da svatko (svaka skupina) svoje darove Umjetnosti šalje odnosno razmjenjuje s drugima.

Rođendan umjetnosti možete pratiti u eteru Trećeg programa HR od 20 sati do ponoći, u ponedjeljak 17. siječnja, te putem platforme hrti, dok će videostreaming koncerta iz Studija Bajsić biti dostupan na Facebook stranici Dramskog programa Hrvatskog radija.

Nakon emitiranja prijenos možete naći u Slušaonici.