prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Saga u eTwinning projektu

Mjesec dana prije mobilnosti učenika Osnovne škole Fran Koncelak Drnje škole u portugalski Lagos protekao je radno. Svi učenici, članovi Erasmus+ projekta TITLE, sudjelovali su u eTwinning projektu “Saga…to be continued”.

U sklopu projekta pročitali su knjigu “Saga” portugalske autorice Sophie de Mello Breyner Andersen. Na temelju knjige zajedno s učenicima partnerskih škola iz Estonije, Italije i Portugala imali su nekoliko zadataka.

Saga - ilustrativna karta

Saga – ilustrativna karta

Prvi zadatak pod nazivom “1001 način čitanja Sage” bio je fotografirali se za vrijeme čitanja Sage. Fotografije su objedinili u knjizi u Bookcreatoru. Nakon toga su u digitalnom alatu WordArt izradili lik povezan s pričom. U svakom liku se nalazilo deset motiva iz knjige.

Nakon toga slijedila je izrada ilustrativnih kartica u Canvi. Na tim kartica učenici su prikazali po jedan prizor iz priče po izboru. Kartice će služit za igru, koja će nastati kao rezultat cijelog “TITLE” projekta. Završni zadatak bio je izraditi kolaž u kojem će prikazati svoje buduće želje i predviđanja o tome kako će se njihova životna saga nastaviti. Sve radove objedinili su u digitalnom alatu Genially. Učenici su iskazali zadovoljstvo sudjelujući u ovom projektu, koji su uspješno provele učiteljice Ksenija Marić i Ksenija Varović.