prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sajam stipendija za manje od mjesec dana u Zadru

Tražite stipendiju? Želite studirati u Hrvatskoj ili inozemstvu? Svi odgovori bit će dostupni na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru. Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2. 

Na Sajmu će sudjelovati izlagači iz Zadra, drugih dijelova Hrvatske i Europe koji će predstaviti svoje studijske programe i različite programe stipendiranja. Više informacija o Sajmu možete pronaći na mrežnoj stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Želim stipendiju.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja je događaj na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među izlagačima Sajma koji imaju različite programe stipendiranja nalaze se predstavnici lokalne zajednice poput Grada Zadra, predstavnici Sveučilišta u Zadru ali i drugih hrvatskih sveučilišta, predstavnici veleučilišta poput Veleučilišta u Šibeniku i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. Predstavit će se i inozemna visoka učilišta poput RIT Croatia. Na Sajmu će predstaviti državne stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a stipendije za mobilnost i studentsku razmjenu Agencija za mobilnost i programe EU. Tvrtke poput banke Erste i Steiermarkische Bank predstavit će također programe stipendiranja. Strani kulturni centri predstavit će mogućnosti studiranja u Njemačkoj (DAAD-Njemačka služba za akademsku razmjenu), Velikoj Britaniji (British Council Croatia) i Austriji (Advantage Austria).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju. Stipendije su vrlo važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, tj. da uspješno pronađu posao nakon završetka studija. Uz Grad Zadar, organizator Sajma je i Institut za razvoj obrazovanja koji se zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Svake godine Sajam stipendija se organizira u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj te započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru 4. travnja 2019. godine te se nastavlja sa sajmovima u Zagrebu 15. listopada 2019. godine i na Sveučilištu u Rijeci 17. listopada 2019. godine.