prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

‘Sa(n)jam knjige u Istri’ održat će se tijekom lipnja u Puli

Pod sloganom “Di smo ?” u Puli će se od 4. do 13. lipnja 2021. godine održati 26. izdanje pulskog festivala knjiga i autora ‘Sa(n)jam knjige u Istri’.

Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti i prostor razgovora i predstavljanja autora bit će nadomak pulske Rive. Naime, sajamski programi odvijat će se u dvorištu The Shipyard puba dok će festivalska knjižara biti smještena u jednoj od hala bivše tvornice Arena trikotaža.

Svečano otvorenje pulskog festivala knjiga i autora bit će u petak, 4. lipnja u podne, na arheološkom nalazištu tik uz Gradsku knjižnicu.

Ovogodišnje izdanje pulskog festivala “Sa(n)jam knjige u Istri”, kako najavljuju organizatori, preplavit će poezija i glazba. Naime, pred publiku dolazi petnaestak vrsnih pjesnikinja i pjesnika predvođenih Petrom Gudeljom, a uz pratnju glazbenika na čelu s jazz trubačem Brankom Sterpinom i etno glazbenikom Dariom Marušićem.

Uz tradicionalni “Doručak s autorom”, kojeg će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar, novost je i program pod nazivom “Nova lica Pule”.

“U prvotnoj ideji radilo se o debitantima. No ove godine činilo nam se kao dobra igra predstaviti u istom programu etablirane autore koji nekim slučajem nisu još predstavljali svoje knjige na Sajmu, i nove, izvrsne autore koji su tek kročili na literarnu scenu. Mislim da će ovaj program opstati i sljedećih godina. Živ je, nov je, ne ide “na sigurno”, navela je u priopćenju direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Publici u Puli će se po prvi puta predstaviti Svetislav Basara, Želimir Periš, Ivana Bodrožić, Magdalena Blažević, Tanja Stupar-Trifunović, Ena Katarina Haller te Ivica Đikić, ali i brojni drugi autori i autorice sa svojim novim knjigama, dodala je Vodopija.

Među novitetima je i suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK), a glumci će nastupiti u režiji Ivica Buljana izvodeći stihove suvremenih hrvatskih pjesnikinja. U programu naslova ‘Moj cilj je – horizont’ predstavit će velikane slavenskog pjesništva.

Za one koji neće moći navratiti na 26. Sa(n)jam knjige u Istri, radijski i video prijenos uživo bit će dostupni na društvenim mrežama.