prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sat hrvatskoga jezika u Institutu

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira internetska predavanja za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.

Kao i prošle godine institutski će znanstvenici putem platforme Zoom od ponedjeljka 14. ožujka do četvrtka 17. ožujka održati 20-ak javnih predavanja iz svih područja proučavanja hrvatskoga jezika, a neke su od tema „Judita” Marka Marulića – prvo književno djelo na hrvatskome jeziku, Najstarija hrvatska imena i prezimena, Anglizmi u hrvatskome jeziku, Mala škola terminologije, Kako nastaje rječnik?, Jezični savjeti, Veliko i malo početno slovo, Jezik i mišljenje, O Rječniku hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, Jezik društvenih mreža i mnoge druge. Detaljan raspored predavanja možete vidjeti na službenoj poveznici Instituta.
Svi zainteresirani neka se obrate na ured@ihjj.hr kako bismo im mogli poslati poveznicu na željeno predavanje.
Na kraju Mjeseca hrvatskoga jezika Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u prostorijama Hrvatskoga kulturnoga društva Napredak u petak 18. ožujka u 12 sati predstavit će svoja izdanja objavljena u prošloj godini, od kojih posebno ističemo „Juditu” Marka Marulića – transkripciju i prilagodbu na suvremeni hrvatski jezik, Rječnik velikoga i maloga početnog slova, Rječnik južne Žminjštine, drugi svezak Etimološkoga rječnika hrvatskoga jezika, 15. svezak Rječnika hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika i ostala izdanja.
Vijest je prenesena s mrežnih stranica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.