prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sekcija za poticanje višejezičnosti: Europski dan jezika

Povodom 20. rođendana inicijative i u sklopu lokalnog eTwinning projekta #mojkrajija, koji okuplja škole zaprešićkog kraja, učenici osnovnih škola sudjelovali su u virtualno vođenoj turističkoj turi po Novim dvorima u Zaprešiću.

Virtualnu turu izradili su učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić u sklopu rada Sekcije, a preporučila ju je i Turistička zajednica grada Zaprešića. Na izvannastavnoj aktivnosti, učenici hotelijersko-turističkog usmjerenja prihvatili su izazov, te su EDL-u poželjeli sretan rođendan na nekoliko europskih jezika! Poslušajte njihove čestitke: 4. c, 2. c i 2. c.

Na mrežnoj stranici i na društvenim mrežama škole predstavljen je i mali, slikovni višejezični rječnik, tzv. Korona riječi. Učenici su kreativno prikazali značenje novonastalih riječi u doba pandemije na njemačkom i talijanskom jeziku. A učenici trogodišnjih usmjerenja izradili su umne mape na temu zašto nam trebaju jezici.

U sklopu fakultativne nastave iz engleskog i njemačkog jezika učenici drugih i trećih razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi u Zagrebu u vođenoj virtualnoj turi u organizaciji Zagreb Time Travel – putovanje kroz vrijeme u prošlost Zagreba, a koliko su naučili, provjerili su Kahoot kvizovima na njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku. Pogledajte kako su se zabavljali učećiU predvorju škole uređena je oglasna ploča povodom rođendana Europskog dana jezika, a događanje je bilo najavljeno i u besplatnom Gradskom informativnom mjesečniku (stranica 12).