prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Škola medijske kulture “dr. Ante Peterlić” u Varaždinu

Petu godinu zaredom, Varaždin je domaćin Škole medijske kulture ‘dr. Ante Peterlić’ koja će se uz bogat edukativni program održati od 18. do 26. kolovoza.

U Varaždin stiže 110 polaznika koji će sudjelovati u dva medijska stupnja i jedanaest radionica. Cijeli se program održava u partnerstvu s  Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, Društvom hrvatskih filmskih redatelja, Agencijom za elektroničke medije, Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom,  Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, Kinom Gaj, Filmsko-kreativnim studijem VANIMA, Gradskim muzejom Varaždin i Studentskim centrom Varaždin.

Svrha programa Škole medijske kulture jest dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.

U devet intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu, a upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.