prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školska himna na dar za Dan Srednje škole Zlatar

“Zlatarska smo škola, škola puna đaka, četiri važna smjera, za svakoga prvaka. Za našu budućnost, ona uvijek tu je. Znanje nam daje, bogatstvo što traje” – uvodni su stihovi himne Srednje škole Zlatar koja je premijerno izvedena povodom Dana Srednje škole Zlatar.

Izveo ju je školski glazbeni ansambl pod vodstvom nastavnice glazbene umjetnosti Ines Lončar koja je i uglazbila tekst učenica 3. G razreda Ana-Marije Petrač, Marije Preis, Nike Rihtarić i Paule Sviben. Bio je to samo dio kulturno-umjetničkog programa koji su, nakon dvije duge epidemiološke godine bez ikakvih javnih okupljanja, učenici i djelatnici priredili povodom Dana škole, 27. travnja, kada se obilježava i Dan grada Zlatara. Na prigodnoj priredbi prisustvovala je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek koja je u svom obraćanju čestitala Dan škole te se prisjetila vremena kada je također bila djelatnica zlatarske srednje škole, a sve prisutne pozdravio je i novoizabrani ravnatelj i dugogodišnji nastavnik škole Mladen Pavetić.

Osim školske himne, članovi glazbenog sastava – Ivana Bartolin (1. G), Bruno Ponjan (2. R), Patricija Topolovec, Nikolina Carek i Jelena Mikuš (2. U), Sara Hudek Bosanac i Klementina Lisak (4. G) – izveli su još tri skladbe. Članice Dramske družine iz 2. G razreda nastupale su s predstavom “Zločin i papa” čiji su tekst same osmislile pod mentorstvom nastavnice hrvatskoga jezika Marine Rod Kralj. Predstava je parodija povijesnog događaja kada je papa Ivan VIII. prvi priznao Hrvatsku. Nastala je na temelju srednjovjekovne legende da je dotični papa zapravo bio prerušena žena – papisa Ivana. Ulogu papise utjelovila je Lana Fuček. Pomoćnici Zumbul i Čiček bile su Lana Brčić i Mihaela Cimić. Zapisničara Dušana odglumila je Lana Ljubek, kuharicu Zrinku Ana Šimunić, a glasnika Mia Šantek. Ovo nije bio njihov prvi javni nastup na kazališnim daskama jer su već nastupili povodom Dana kazališta u Loboru i Smotri kazališnih amatera u Zaboku. Program su vodili Leon Juriša (3. G) i Jana Parlaj (1. G), a uvježbala ih je nastavnica hrvatskoga jezika Ivančica Tomorad.Dan SŠ Zlatar

Uz stvaralački rad, škola u kojoj se oduvijek njeguje i potiče izvrsnost učenika, pohvalila se brojnim uspjesima na natjecanjima i smotrama. Tako su učenici sudjelovali ili će tek u narednim tjednima sudjelovati na državnim natjecanjima iz povijesti, matematike, fizike i informatike, kao i na državnom natjecanju “WorldSkills” u tri strukovne discipline – tajničko poslovanje, administracija IT sustava i izrada programskih rješenja. Plasirali su se i na državnu razinu natjecanja “Čitanjem do zvijezda”, kao i na završnice sportskih natjecanja iz krosa i rukometa.

“Razni uspjesi naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima i na državnoj maturi dokazuju stalan rad i suradnju učenika i nastavnika. U našoj školi u središtu su učenici i njihove potrebe za razvoj kompetencija kako bi se mogli uključiti na tržište rada i doprinositi razvoju svoje zajednice. Najvažnije je da u školi vlada pozitivno ozračje, radna i poticajna atmosfera te suradnički odnos između učenika i nastavnika. Uz radost i veselje idite dalje i postižite uspjehe koji su na ponos i vas i nas. Čestitam vam Dan Srednje škole Zlatar!” – zaključio je ravnatelj Pavetić.