prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školski sajam vježbeničkih tvrtki u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar

U Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar održan je Školski sajam vježbeničkih tvrtki u petak, 28. travnja 2023. godine. Učenici su na štandovima predstavljali rad svojih tvrtki. Trgovali su s posjetiteljima: učenicima i profesorima iz osnovnih škola te srednje Pomorske škole Zadar.

Tradicionalno kao i svake godine održan je školski Sajam vježbeničkih tvrtki. Učenici trećih i četvrtih razreda, u zanimanju ekonomisti i komercijalist, predstavljali su svoje tvrtke. Prodavači su na posebnom štandu predstavljali svoje prodajne vještine te kreativno zamatanje poklona. Poster

Što su to vježbeničke tvrtke? Fiktivne tvrtke koje oponašaju stvarno tržišno gospodarstvo s time da su samo proizvodi i novac fiktivni. Tako su se na sajmu predstavile tvrtke: Glamour d.o.o., trgovina na veliko imalo odjećom i obućom, ACCORD d.o.o. Trgovina glazbenom opremom, FORCA d.o.o. Trgovina motornim vozilima, DREAM HOUSE d.o.o. Agencija za uređenje interijera , ŠKOLSKA TRGOVINA d.o.o. Trgovina školskom opremom, CBDZILLA d.o.o. Trgovina biokozmetičkom opremom, GOLEDEN STEAK d.o.o. Pečenjara. Mentori cijelog projekta bili su nastavnici Tatjana Bašić, Ivana Čapeta i Matej Goja.

Tvrtke su se predstavile na svojim štandovima raznim promidžbenim materijalima: brošurama, katalozima, letcima, plakatima, vizitkama, prezentacijama, video spotovima…Posjetitelji su mogli kupovati na štandovima putem kreditne kartice koje je izdala BANKA vježbeničkih tvrtki. Budući da je ovo bio i Dan otvorenih vrata, štandove su posjetili učenici prvih i drugih razreda škole u pratnji profesora, te učenici osmih razreda OŠ “Šime Budinić”, OŠ “Šimuna Kožićića Benje”, OŠ “Bartul Kašić” te srednja Pomorska škola Zadar (ravnatelj, nastavnici i učenici).

Sajam je trajao od 8 do 11 sati. Kao najbolja tvrtka prema broju transakcija (broju izdanih računa) tog dana izabrana je tvrtka Glamour d.o.o. Trgovina na veliko i malo odjećom i obućom, 4. b razreda. Nakon sajma učenici su raspremili štandove te uredili učionicu za redovitu nastavu u utorak. Čestitaju svim sudionicima na predivnom danu te međusobnoj suradnji i kolegijalnosti.