prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Slavonski Brod uplovio u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

Počeo je tjedan Dječjih svečanosti posvećen imenu i djelu slavne sugrađanke Ivane Brlić Mažuranić. Najvažnija gradska manifestacija slavi pola stoljeća pa unatoč pandemijskom vremenu, iznenađenja ne manjka.

Nakon što je podignuta zastava manifestacije, program se nastavio polaganjem vjenčića na spomenik književnice na glavnom gradskom Trgu te je potom u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ zamjenica gradonačelnika Tea Tomas predala ključ grada djeci čime je manifestacija služeno i otvorena, a nakon čega je za svu djecu prigodno izvedena i kazališna predstava „Šuma Striborova“ u izvedbi Kazališta Smješko.

Iako u prilagođenim uvjetima kakve trenutno dopuštaju epidemiološke mjere, u sklopu obilježavanja manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“, i ove su se godine organizirali razni sadržaji i zabavni programi namijenjeni najmlađim građanima, ali i svim ljubiteljima ove manifestacije. Tako se  glavni gradski park Klasije, od danas pa sve do kraja ovoga tjedna, pretvorio u „Šumu Striborovu“ gdje su postavljene razne interaktivne svjetleće instalacije koje će zasigurno zaokupiti pažnju najmlađih i uvući ih u čaroban svijet Ivaninih bajki.

Također, likovi iz Ivaninih bajki oživjeli su pa ih u sljedećem tjednu sva djeca mogu susresti na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić od 11 do 13 sati i fotografirati se s njima, a svi su oni, za najmlađe građane, priredili i razne animacije u skladu s epidemiološkim mjerama.

Osim navedenog, i ove godine zabavni program je obogaćen raznim radionicama i kazališnim predstavama koje su za njih priredile Ustanove u kulturi.

Bogat ovogodišnji program možete pogledati na mrežnim stranicama U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, a sva djeca i njihovi roditelji pozvani su da prošetaju gradom u tjednu od nedjelje 18. do 25. travnja 2021. godine i dožive dašak Ivaninog “svijeta iz bajki“ i tako sudjeluju u obilježavanju ove manifestacije koja se već tradicionalno iz godine u godinu okuplja veliki broj djece upravo u ime Ivane Brlić-Mažuranić, simbola kulturne prepoznatljivosti grada Slavonskoga Broda.