prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sportske igre mladih okupile rekordan broj sudionika

U Splitu su u petak 19. kolovoza završile Sportske igre mladih – najveća amaterska sportska manifestacija u Europi. Igre se održavaju već 26 godina, a u njima je do sada sudjelovalo više od dva i pol milijuna djece i mladih.

Ove se godine okupilo čak 240.000 djece, što predstavlja rekordan broj, a mladi su na igrama učili o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a treću godinu u suradnji s UEFA-om održani su i nogometni turniri za- djevojčice. Sportske igre mladih već 26 godina organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 2.500,000 sudionika. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja, nenasilja na sportskim terenima.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management. Jedna od posebnosti Igara najbolje se mogla vidjeti u trenucima prekida svih sportskih aktivnosti i natjecanja zbog pandemije corona virusa. Mnogobrojne svjetske manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni tako da su Sportske igre mladih jedna od rijetkih manifestacija koje su uspješno  nastavile i završile svoju sezonu. Tajna je u odlično posloženom vlastitom sustavu Igara, posebno na terenu koji se gradi godinama i kontinuirano se unaprjeđuje.

Organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, UEFA, FIDE, te pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog Sabora.