prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sportski praznici 2021

Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokreće projekt pod nazivom „Sportski praznici“.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda.

Provedba projekta planirana je na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Za sada je planirano da se u svakoj županiji i Gradu Zagrebu formiraju tri lokacije (po potrebi i više). Lokacija podrazumijeva prostore osnovne ili srednje škole što uključuje i vanjska igrališta, sanitarne čvorove i školsku dvoranu za slučaj kiše. Na lokaciji će se koristiti i ostali potrebni rekviziti i sprave za vježbanje.

Projekt se provodi u četiri uzastopna tjedna počevši od 28. lipnja pa do zaključno s 23. srpnjem 2021. godine. Jedan programski tjedni ciklus uključivao bi radne dane (ponedjeljak – petak) do 9 do 12 sati.

raspored po grupama

Program je u potpunosti besplatan za učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana učenik će dobiti obrok i vodu.

Program je nakon najave u medijima u fazi pripreme. Županijske organizacije školskog sporta na terenu biraju lokacije na kojima će se provesti program brinući se da lokacije u potpunosti odgovaraju zahtjevima programa (vanjski uređeni sportski tereni, sanitarni čvorovi, pomoćne prostorije i slično).

logo projektaOčekuje se da će do kraja svibnja 2021. godine biti poznate lokacije održavanja programa i sve informacije vezano za način prijava. Na mrežnom sjedištu Hrvatskog školskog sportskog saveza kao i na Facebook stranici HŠSS-a bit će objavljene najnovije informacije. Informacije će sadržavati popis lokacija unutar svake županije s imenima i kontaktima voditelja te podatkom o popunjenosti skupine.

Vijest je prenesena s mrežnog sjedišta Hrvatskog školskog sportskog saveza.