prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Srebrno odličje vukovarskoj gimnaziji za nastup na “INOVA BUDI UZOR 2021.”

Na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova “INOVA MLADI 2021.” tim vukovarske gimnazije u sastavu Ema Stankoski Hrgović, Lara Šijanović i Kiara Lemac osvojio je srebrno odličje.

Ovogodišnja međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova održana je u Kulturnom centru Narodnog Sveučilišta Dubrava u organizaciji Saveza hrvatskih inovatora, Saveza inovatora Zagreba, organizacije TERA Tehnopolis d.o.o. i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika. Moto ovogodišnje izložbe je “Održivost i zeleni plan za oporavak i otpornost” (“Sustainability green deal recovery & resilience”).

Tim vukovarske gimnazijeTimu vukovarskih inovatorica, učenicama drugog razreda vukovarske gimnazije Emi Stankoski Hrgović i Lari Šijanović, pridružila se učenica Kiara Lemac, kojoj je izlaganje na svečanom otvorenju izložbe bio prvi javni nastup pred međunarodnim ocjenjivačkim sudom u predstavljanju daljinski upravljanih vozila koja mogu koristiti i djeca s teškoćama u razvoju. INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja se održava od 1971. godine i svjedoči najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. Ona predstavlja prigodu za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama a ovogodišnja INOVA ponudila je brojnim posjetiteljima vrijednu i interesantnu međunarodnu izložbu komercijalnih, inozemnih i inovacija mladih te studentskih poslovnih planova.

Ovogodišnja INOVA spojila je uživo i online izdanje i na taj je način okupila inovatore iz cijelog svijeta.Uživo je bilo predstavljanje inovacija uz prezentacije izlagača, dok je predstavljanjem inovacija putem internet stranice proširila opseg promidžbe i učinila događanje dostupno svim zainteresiranim bez obzira gdje se nalazili. Čak 420 inovacija iz Hrvatske i 20 zemalja svijeta predstavljene su na izložbi.

Samo ocjenjivanje radova provodio je dvočlani žiri, prepoznatljiv po akreditaciji koji pristupa postavljenom štandu, sluša predstavljanje i potom traži odgovore na stručna pitanja o samom projektu. Uz prepoznatljiv žiri, štand su posjećivali i brojni znatiželjni posjetitelji koji su svojim pitanjima i neformalnom komunikacijom, pokušavali prikupiti što više informacija o projektu, njegovoj realizaciji te svrhovitosti. Kiara i Lara izvrsno su se snašle u predstavljanju projekta pri čemu su se dobro zabavile ali i naučile kako pridobiti i zadržati pažnju slušača. Uz osvojeno srebrno odličje, djevojke su stekle i zavidnu razinu znanja o praktičnim aspektima poduzetništva, načinima promocije poduzetničkih aktivnosti i izlaska na tržište, koja će zasigurno biti korisna i primjenjiva u budućim planovima i razvoju novih ideja.

Ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko upriličila je svečanu dodjelu medalja nagrađenim učenicama i mentorima istaknuvši važnost izgradnje poticajnog školskog ozračja u kojemu su učenici, nastavnici i roditelji nositelji i suorganizatori uspješne i prepoznatljive školske cjelokupnosti.