prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića ponovno eTwinning škola

Provedbom više projekata na visokoj razini koja je uključivala mnoštvo interaktivnosti, inovativnih pedagoških pristupa, razvoj čitavog seta vještina za 21. stoljeće, kako kod učenika tako i nastavnika u prošloj godini, srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića zaslužila je naziv eTwinning škole i u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

S ponosom objavljuju da su jedna od 93 odgojno-obrazovne ustanove u Hrvatskoj i jedna od 2935 u Europi, koja nosi titulu eTwinning škole za školsku godinu 2021. i 2022. godinu. Nagrađene škole prepoznate su kao predvodnici u područjima razvoja digitalnih vještina, prakse e-Sigurnosti, po inovativnim i kreativnim pedagoškim pristupima, promicanju stalnog stručnog usavršavanja nastavnika te promicanju europske suradnje kako između učenika, tako i nastavnika. Nagrađene škole prepoznate su na razini Europe kao dobri primjeri eTwinninga i tvore mrežu vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja. Ovo nije priznanje samo za osobni uspjeh pojedinčanih učitelja, nego i za sjajno postignuće cijelog eTwinning tima.

Škola je i u razdoblju od 2019. do 2020. godine imala oznaku eTwinning škole, što znači da je aktivno i uspješno sudjelovala u eTwinning projektima na međunarodnom nivou te bila nagrađena s nekoliko oznaka kvalitete za realizirane projekte kako na nacionalnoj, tako i na europskoj razini (National Quality Label, European Quality Label). Suradnja učenika i nastavnika u virtulanom okružju s drugim europskim i hrvatskim školama na eTwinning platformi nastavljena je u i prošloj školskoj godini te je rezultirala s nekoliko sjajnih projekata koji su uključili više od 300 učenika škole i desetak nastavnika različitih predmeta. Projekti: “Nasilne veze su bezveze”, “Raising Responsible Citizens” te “New Teaching Methodologies” nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete. Europskom oznakom kvalitete nagrađeni su projekti: “World Savings Day”, “Creativity In My Digital Classroom” te “1914 – 1919: ERAC: European Remembrance and Citizenship”.