prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Srednja škola Bana Josipa Jelačića u Zaprešiću obilježila Europski dan jezika

U Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću obilježen je Europski dan jezika na malo drugačiji način. Učenici trećih i četvrtih razreda koji su polaznici fakultativne nastave iz engleskog (prof. Kraljik i Šarić), talijanskog (prof. Jelaković-Kühner) i njemačkog jezika (prof. Željka Brezni), tjedan dana su proučavali važnost višejezičnosti i pripremali se za održavanje radionice učenicima prvih razreda svih usmjerenja.


Izradili su digitalne postere, prezentacije, razne igre i kvizove, a nisu zaboravili ni pobjednike koji su osvojili slatke nagrade. Pripremu i provođenje događanja poduprla je i Sekcija za poticanje višejezičnosti (INA), koja je pokrenuta ove školske godine. Događanje je bilo otvoreno za zainteresiranu lokalnu zajednicu i bile su pozvane osnovne škole zaprešićkog kraja. Cijelo događanje popratila je TV Zapad (https://youtu.be/m0FYd6X9o_E).
 

Nakon nastave, učenici i nastavnici sudjelovali su na tzv. SpeakDating-u u Stablu znanja u zagrebačkom Studentskom centru u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Zagrebu. Učenici su se samostalno prijavili za svoj desetominutni SpeakDate s izvornim govornicima (bugarski, češki, danski, engleski, estonski, finski, francuski, grčki, irski, latvijski, litavski, mađarski, nizozemski, njemački, poljski, portugalski, slovački, slovenski, španjolski, švedski ili pak talijanski jezik), a neki su za aktivno sudjelovanje i osvojili nagrade. Učenici su izradili i e-časopis EDL u SŠBJJ, u kojem su podijelili svoja iskustva.