prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Što je selfie, a što felfie?

Vjerojatno vam je poznata riječ selfie. Ako nije – riječ je o fotografiranju samoga sebe, najčešće pametnim telefonom ili web kamerom, a fotografija ili selfie se potom uploada na društvene mreže.

Riječ selfie je postala tako sveprisutna da je postala i riječ 2013. godine prema Oksfordskom rječniku.

Sada jedna nova riječ dolazi na scenu – felfie odnosno farmerski selfie.

Kako prenosi The Guardian, felfie je selfie snimljen na farmi, ali se u kadru nalaze i domaće životinje ili nešto drugo karakteristično za seoski život (primjerice traktor).

Ova pojava ne čudi, obzirom na pametne telefone koji su sve češće u uporabi, zajedno s društvenim mrežama. Farmeri se tako pridružuju mnoštvu drugih ljudi koji su društvene mreže već okrenuli u svoju korist. Naime, uz pomoć njih mogu promovirati svoj rad, proizvode te dijeliti slike iz svoje svakodnevice.

Također, kako navode neki farmeri – društvene mreže su idealne za one koji imaju puno posla te se ne stižu družiti s prijateljima ili ako žive na udaljenim mjestima. Na taj način su im društvene mreže prozor u svijet.

Očekivano, farmerski selfie polako sve više dobiva na popularnosti te je osnovana i web stranica Farmingselfie.com kojoj je cilj okupiti sve felfieje na jednom mjestu. Odnosno, kako sami autori stranice objašnjavaju, žele dati lica farmerima koji svakodnevno rade da bi ljudima stavili hranu na stol.

 

Članak je izvorno objavljen na portalu Biologija.