prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručni skup povodom 15 godina projekta Digitalizirana zagrebačka baština

Stručnim skupom povodom 15 godina provedbe projekta Digitalizirana zagrebačka baština bit će široj kulturnoj i znanstvenoj zajednici predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, njegov doprinos povećanju dostupnosti knjižničnih sadržaja, razvoju knjižnične djelatnosti, stručnom usavršavanju djelatnika, kao i suradnji s drugim baštinskim ustanovama.

Uz predstavljanje i analizu digitalizacijskih projekata u Hrvatskoj, dio izlaganja bit će posvećen problematici autorskih prava i korištenju digitalizirane građe u stručne, znanstvene i edukativne svrhe. Skup će  predstaviti i nove tehnologije trajne pohrane, agregacije i kriptografske zaštite digitalne imovine.

Skup je namijenjen knjižničarima, arhivistima, kustosima, muzejskim i drugim djelatnicima i stručnjacima koji sudjeluju u programima digitalizacije građe.

Skup će se u hibridnom obliku održati 1. prosinca s početkom u 9 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, Odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4.

Za online sudjelovanje potrebno je registrirati se na poveznici. Broj sudionika je ograničen na 100.

Svi prijavljeni nakon registracije dobit će e-poruku s informacijom kako se pridružiti sastanku.