prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sve što trebate znati o studiranju u inozemstvu

Predavanja o mogućnostima studiranja na vrhunskim sveučilištima u inozemstvu održat će Filip Cirkvenčić, obrazovni savjetnik za visoko obrazovanje u inozemstvu iz obrazovne agencije Integral Edukacijski Programi – IntegralEdu u prostoru knjižnice Augusta Cesarca i preko platforme Zoom.

Predavanja su namijenjena učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima.

Utorak, 15. ožujka u 18:00 sati –  Studij u inozemstvu – akademske destinacije u Europi – informacije za maturante
Izravna poveznica na Zoom: https://tinyurl.com/y4586ks4

Budući da su prijave na inozemna sveučilišta još uvijek otvorene, maturanti imaju velik izbor studijskih programa u državama Europske Unije. Tijekom predavanja sudionici će se upoznati s načinima financiranja studija, školarinama, uvjetima upisa, rokovima i potrebnim dokumentima za samu prijavu. Sveučilišta u inozemstvu nude odličan spoj teorijske baze i praktičnih projekata kako bi studenti stekli potrebno iskustvo za tržište rada. Jedan od razloga odabira studija u inozemstvu je i velik broj zanimljivih studisjkih programa koje ne izvode hrvatska sveučilišta poput Music and Audion Production, Film and Televison Studies, Creative MEdia and Game Technologies, Artificial Inteligence, Human Resource Studies i mnogi drugi.

Utorak, 29. ožujka u 18:00 sati – Priprema za studij u inozemstvu – savjeti za učenike 2. i 3. razreda i njihove roditelje
Izravna poveznica na Zoom: https://tinyurl.com/2pts3h7u

Većina prijava na studij u inozemstvu otvara se već početkom četvrtog razreda te stoga stručnjaci savjetuju započinjanje procesa pripreme već krajem drugog razreda, posebice za kompetitivne studije poput onih u području biomedicinskih znanosti, dizajna, arhitekture, IT-a te prijave na visokorangirana sveučilišta u Velikoj Britaniji, kao što su Oxford i Cambridge. Također, osim samog akademskog uspjeha, vrednuje se i dodatan angažman, poput volontiranja, natjecanja, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, poznavanje novosti iz struke i industrije.
Tijekom predavanja predstavit će se potrebni koraci kako bi se učenici najbolje pripremili – program profesionalne orijentacije, izrada strategije o budućem obrazovanju, izrada popisa potrebne dokumentacije, odabir, priprema i polaganje ispita stranog jezika, ljetni jezični kampovi, razmjena učenika u SAD-u, sudjelovanje na sajmovima obrazovanja i drugo.

Zanimljivosti…
Zemlje s najviše studija na engleskom jeziku: Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Belgija, Austrija, Italija i Švedska.
Učenici i studenti iz Hrvatske na sveučilištima u EU plaćaju jednak iznos školarine kao i lokalno stanovništvo, a prijave na studij su u potpunosti digitalne.

Dodatne informacije nalaze se na mrežnim stranicama IntegralEdu.