prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stvaranje kutaka za čitanje u Drnju i Hlebinama

Članovi Erasmus+ tima “TITLE” Osnovne škole Fran Koncelak Drnje su stvaranjem kutaka za čitanje u Drnju i Hlebinama na poseban način obilježili ovogodišnju Godinu čitanja i u nju izvrsno utkali planirane projektne aktivnosti poticanja čitanja.

Stvaranje kutaka, Book Nookova, osmišljeno je s ciljem popularizacije čitanja. Oba kutka su namijenjena učenicima od prvog do osmog razreda. Book Nookovi će se, osim za projektne aktivnosti, koristiti i za sate razrednika, druženje uz knjige pod velikim odmorima ili za vrijeme čekanja autobusa ali i za radionice s članovima “TITLE” tima. Iz škole napominju da će se tek s popuštanjem epidemioloških mjera ostvariti pun potencijal iskoristivosti kutaka. Uz pozitivnu i poticajnu energiju, kutak u Drnju je već nakon drugog dana privukao prve korisnike, prvašiće koji su pretraživali i listali ponuđene naslove. Uz slikovnice za najmlađe, učenici mogu pronaći uistinu raznolike naslove – od zabavnih knjiga Davida Walliamsa i Andyja Griffithsa do poučnih knjiga za mlade, kao što su “Naša kuća u plamenu”, “Kradljivica knjiga”, “U moru žive krokodili”, grafička novela “Zenobija” i naslovi hrvatskih autorica Ivone Šajatović i Silvije Šesto. Zaljubljenici u svemir i prirodu također mogu pronaći nešto za sebe. Svi naslovi kupljeni su sa svrhom korištenja u Erasmus+ projektu “TITLE”. Prema riječima glavne koordinatorice projekta Renate Tišler, prve planirane projektne radionice, koje će se održati u jednom od kutaka do kraja nastavne godine, vezane su za prepoznavanje emocija u tekstu i proučavanje znanstvenih članaka.