prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sudjelovanje na Državnoj smotri LiDrano

Učenica Lucija Skokandić,učenica Osnovne škole Ante Curać – Pinjac, iz Žrnova i njena mentorica Anamarija Radovanović sudjelovale su na Državnoj smotri LiDraNo. Trodnevno druženje i uživanje u dramsko – scenskim izvedbama bilo je za obje od neprocjenjive vrijednosti. Svoja iskustva iskoristiti će u svom daljnjem radu.

Državna smotra LiDraNo okuplja učenike koji promiču i njeguju književno stvaralaštvo i ljepotu hrvatskog jezika. Ova smotra održava se već dugi niz godina što govori o visokoj kvaliteti učitelja mentora koji svakodnevno prepoznaju darovitost svojih učenika. Upravo se kroz tu darovitost njeguje materinji jezik što se danas smatra izuzetno važnom kulturnom, obrazovnom i odgojnom vrijednošću.

A osim njegovanja hrvatskog jezika promiče se literarni, dramsko – scenski i novinarski izričaj kod učenika te ih se na taj način od najranije dobi potiče na kreativnost i stvaralačko izražavanje. LiDraNo okuplja svu darovitost učenika koju treba prepoznati, poticati i njegovati u vrijeme kada mnogobrojne društvene mreže žele uobličiti svijet u kojem bi virtualna stvarnost bila realnost, a zanemarujući kako jedna riječ, poglavito govor imaju neprocjnjivu vrijednost.

Učenički potencijal nekih sudionika će sigurno doći do izražaja za nekoliko godina. Neki od njih će svoj potencijal i znanje pretvoriti u kapital te će neki od sudionika vjerojatno postati novinari, glumci i spisatelji. Na državnoj smotri sudjeluju najbolji od najboljih, kako je je rečeno u uvodnom govoru. Sudjelovanje na državnoj smotri za Luciju je bio veliko iskustvo koje će joj, kako Lucija kaže, dati vjetar u leđa za nove pobjede.

Trodnevno druženje sa vršnjacima i sudjelovanje u programu veliko su iskustvo koje će Lucija znati iskoristiti slijedećih godina u srednjoškolskom obrazovanju. Lucija je na ovogodišnjoj smotri nastupila s monologom lokalne spisateljice Ivice Žaknić pod nazivom “Dan kad je mater pošla ća, oli ti ga dobar dan tugo”. Lucija je uživala u nastupu te je zadovoljna komentarima povjerenstva koji su istakli kako im je bilo izuzetno lijepo slušati i gledati Lucijinu izvedbu. Istakli su kako se vidjelo da je sam tekst Luciji jako dobro „legao“ te su posebno pohvalili odabir teksta, dijalektalni govor i raspon tonova izvedbe koje je učenica koristila. Sudjelovanje na ovogodišnjoj smotri pružio je Luciji priliku da pokaže svoj talent, a njenoj mentorici poticaj da i dalje razvija potencijale svojih učenika.