prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sudjelujte u participativnom umjetničkom radu “Social Sandwich”

Otvorene su prijave za sudjelovanje u besplatnoj društvenoj online aktivnosti ‘Social Sandwich’ (Društveni sendvič) koja će se održavati od 6. do 12. rujna 2021. u organizaciji digitalnog studija Fast Familiar iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Sudjelovanje je besplatno, a registracija je započela 30. kolovoza 2021. godine.

Društveni sendvič je participativni umjetnički rad koji podrazumijeva online susrete sa strancima i bazira se na potencijalu za umrežavanje i povezivanje s osobama iz različitih sredina, čak i onih koji imaju drugačije stavove i mišljenja. Umjesto bespotrebnog skrolanja tijekom ručka, iskoristite sat vremena za razgovor s nekim iz druge zemlje, pogledajte svijet iz njegove/njezine perspektive te ga zajedno pokušajte razumjeti. Društveni sendvič je prilika da putujete na različita mjesta i dobijete uvid u nečiji život i svakodnevicu. To je eksperiment koji potiče na razgovor i suradnju s osobama koje ne poznajete.

Društveni sendvič traje sedam dana: od 6. do 12. rujna, svaki dan u vremenu između 14 i 15 sati. Možete odlučiti sudjelovati samo jedan dan, voditi jedan razgovor ili više razgovora tijekom tog sata ili se uključiti i više puta u periodu trajanja projekta. Svakoga dana bit će Vam dodijeljen sugovornik na temelju upitnika na koji odgovorite na samom početku. Aplikacija Siika koja pokreće razgovor, ujedno i prevodi tekst, stoga možete sudjelovati na svom jeziku.

Pozivaju se svi zainteresirani da prilikom 15-minutnog razgovora, tj. razmjene pisanih poruka, pronađu ono u čemu se slažu sa sugovornikom te da pokušaju nastaviti razgovarati i onda kada dođe do razilaženja u mišljenjima. Društveni sendvič postavlja pitanje što bi se dogodilo kada bismo umjesto fokusiranja na različitost, pokušali zajedno raspoznati vijesti na internetu kojima možemo vjerovati.

Za registraciju, posjetite poveznice u nastavku:

Na istim je poveznicama od ponedjeljka, 30. kolovoza moguće registrirati se za sudjelovanje i preuzeti aplikaciju.

Ovaj pan-europski projekt vodi digitalni studio Fast Familiar iz Ujedinjenog Kraljevstva, a Culture Hub Croatia je jedan od lokalnih suradnika čija je uloga potaknuti publiku na sudjelovanje u aktivnosti.