prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Suradnjom četiri škole obilježen Međunarodni dan tolerancije

Tim povodom Mirjana Rajić, profesorica izvrsna savjetnica iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice je osmislila i koordinarala projekt kojim je obilježen ovaj važan datum, kako u samim školama, tako i online.

Dana 16. studenog  obilježava se Međunarodni dan tolerancije. Tim povodom Mirjana Rajić, profesorica izvrsna savjetnica osmislila i koordinarala projekt kojim je obilježen ovaj važan datum, kako u samim školama, tako i online. U projektu je sudjelovalo četiri škole. Suradnice u ovom projektu, čiji je cilj potaknuti učenike na promišljanje o važnosti tolerancije u današnjem društvu bile su Lea Lesar, prof. izvrsna savjetnica  iz Osnovne škole Vidovec, Matilda Kovačević, profesorica iz Osnovne  škole „Matija Antun Relković“ Davor, Jasna Majhen, profesorica iz Srednje strukovne škole Varaždin te Adrijana Rajić, prof. savjetnica iz matične škole.

Učenici su izradili digitalne plakate na hrvatskom i njemačkom jeziku na kojima su prikazali svoj doživljaj pojma tolerancija, naveli najvažnije odrednice tog pojma ili naveli poznate citate o zadanoj temi, te ih obogatili slikovnim materijalima. Njihovi uratci objedinjeni su u alatu BookCreator.

Obilježavanje ovoga važnoga datuma imalo je za cilj osvijestiti učenike o važnosti prihvaćanja različitosti i poštovanju drukčijih. Osim toga, tijekom samoga rada učenici su poboljšali svoje jezične i digitalne kompetencije.