prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige 2022.

U Gradskoj knjižnici Biograd na Moru u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske 14. listopada 2022. godine pod geslom Misli na sebe – čitaj! svečanim je programom otvoren Mjesec hrvatske knjige 2022.

Stavljanjem mladih u središte svojega ovogodišnjeg izdanja Mjesec se pridružio obilježavanju Europske godine mladih, a među više od 240 njegovih sudionika kao i uvijek dosad je i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Uz središnje programe Mjeseca, među kojima se ističu Nacionalni kviz za poticanje čitanja Nije lako kad si mlad te obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica, ostali od ukupno gotovo 1900 programa odvijat će se širom Hrvatske do 15. studenoga 2022. godine.

Programi NSK u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održat će se prema sljedećem rasporedu:

27. listopada 2022.

Predavanje i radionica: Dobrobit i samopomoć u akademskom mrežnom okruženju

2. – 12. studenoga 2022.

Izložba: Hrvatska pisana baština u nastavi hrvatskog jezika i povijesti od srednjeg vijeka do 19. stoljeća

10. studenoga 2022.

Predstavljanja projekta: Čitam lakše! – pristupačnost čitanja digitalnih sadržaja

10. i 11. studenoga 2022.

Oprost zakasnina: Knjigu vrati, ništa ne plati!

15. studenoga 2022.

Završna svečanost Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja

Okupljajući predstavnike kulturnoga sektora, nacionalni program Mjesec hrvatske knjige u organizaciji Knjižnica grada Zagreba održava se od 1995. godine radi isticanja društvene važnosti knjige i čitanja te u tome kontekstu i važnosti knjižnica, kao nezaobilaznih mjesta u omogućivanju širokoga pristupa knjigama te promidžbi čitanja, pismenosti i svih blagodati koje iz njih proizlaze i za društvo i za pojedinca.