prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svečanom priredbom obilježen Dan Centra Tomislav Špoljar

Bliži se kraj još jedne školske godine u kojoj su učenici zajedno sa svojim učiteljima odradili mnogo aktivnosti u školi i van nje. No ipak, jedna od najvažnijih i najsvečanijih aktivnosti je obilježavanje Dana Centra. Dan Centra Tomislav Špoljar svečano je obilježen 30. svibnja 2014. priredbom u HNK u Varaždinu.

Svečanost je započela “Lijepom našom” u izvedbi zbora i učenika tamburaša, a potom se uvaženim gostima iz Slovenije, roditeljima i članovima obitelji te prijateljima okupljenima u gledalištu obratio ravnatelj Centra Marin Vučić. Program ovogodišnje priredbe bio je bogat pa je publika mogla uživati u pjesmi, plesu, recitacijama i igrokazima.

Pokretom i pjesmom predstavili su se  najmlađi učenici posebnih odjela obučeni u narodne nošnje i pokazali  kako veliki bratec Ivo i mala Marica tresu jabuke te kako se sadi cvijeće ispred bakičine kućice. Njihovi malo stariji prijatelji  pokazali su kako napraviti “zmešanu šalatu” od dječjih brojalica i pjesmica, a učenici osmog razreda i prvog razreda srednje škole su  pjesmom i pokretom izrazili svoju želju “Mi želimo uzdić' Isusa”.

Veseli đaci su “Đačkom pjesmicom” opjevali  kako se to oni vesele i zbog čega.  O lepom  Zagorju zelenom i Jankecu pjevali su polaznici udruge Kokotiček  uz pratnju profesora tamburaša. U duhu Zagorja su i folkloraši uz pratnju učenika tamburaša izveli  “Češljaj me, češljaj majkica” i “Igrajte nam muzikaši”. Pjevala se romska himna “Đelem, Đelem” uz pratnju harmonike, a pjevalo se i na englesom pa je zbor pjevao poznatu skladbu  “Yesterday”  uz tamburašku pratnju učenika i profesora.

U svojim recitacijama i igrokazima učenici su uprizorili razne priče pa je publika kroz razgovor Juraja i raznih životinja  saznala koje su to neostvarive želje lava, slona, mede, vuka, papige, lije, noja i majmuna, kako se za proljetnu utrku pripremaju zeko, jež, medo i puž. U igrokazu “Kad magarac zaigra bećarac” publika je čula jadikovke magarca kojem nije lako izaći na kraj sa njegovim magaricama. Učenici su otkrili publici tko je najbolji dječak na svijetu,  a osim što znaju tko je najbolji dječak na svijetu znaju i da se približava kraj školske godine te ispričali što će sa svojim svjedodžbama.

Ispričali su publici što radi neobična djevojčica, a ista ta djevojčica ispričala je koje bi to vode trebale nositi ime “vode kupačice”.  S obzirom da se u mjesecu svibnju obilježava Majčin dan učenici su objasnili  publici za što bi sve mame trebale dobiti medalje.

Plesno umijeće učenici su pokazali  uz lagane zvuke “Luckya” u izvedbi Jesona Mraza & Colbie Caillat te uz “Happy” Pharrela Williamsa. “Happy” je izmamio na pozornicu sve izvođače koji su uz plesne pokrete posljednji put mahnuli svojoj publici.