prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

TeachMeet – susret nastavnika u zgradi Sveučilišnog računarskog centra (Srce)

U okviru zajednice praktičara pilot projekta e-Škole, 13. listopada 2017. u zgradi Sveučilišnog računarskog centra (Srce), održan je  drugi susret nastavnika (TeachMeet). 

TeachMeet je vrsta stručnog usavršavanje nastavnika na kojem nastavnici u kratkim prezentacijama govore o svojem projektu, načinu rada, primjerima dobre prakse kojima žele podijeliti svoje iskustvo ili predstaviti svoju ideju. Mikroprezentacije u trajanju od 3 minute, vođene moderatorom i nasumičnim izborom izvođača (prezentera) čine TeachMeet vrlo dinamičnim i zanimljivim oblikom stručnog usavršavanja.

Putem ovog susreta, 12 nastavnika sudionika pilot projekta e-Škole, koji uspješno i inovativno primjenjuju tehnologiju u svojoj nastavi, predstavilo je svoje primjere primjene informacijsko komunikacijske tehnologije u obrazovanju kako bi potaknuli razmjenu ideja, iskustava i znanja sa ostalim kolegama sudionicima o načinima na koji tehnologija može olakšati i unapijediti nastavni proces. Bilo je tu mnoštvo novih aplikacija primjenjivih u svim predmetnim područjima, od umjetnosti, latinskog jezika, matematike, kemije… primjene za sve uzraste od razredne nastave do srednje škole. Prisutni su imali prilike poslušati izvrsne primjere uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije za djecu koja pohađaju školu u bolnici te kako putem webinara obuhvatiti što više sudionika i provesti edukaciju ovakvim načinom poučavanja. Vrlo aktivna uporaba nearpoda, kahoota, yammera, micro.bitova, pametnih ploča, tableta, mobilnih uređaja… dokaz je da sudjelovanjem u pilot projektu e-Škola postajemo sve više digitano spretniji a naše škole digitalno osvještenije i zrelije.

TeachMeet se sastojao od dva ciklusa, pri čemu je u svakom ciklusu 6 prezentera putem 3 minutne prezentacije predstavilo svoj primjer uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi te od druženja neformalnog karaktera uz kavu, što je izvrsno poslužilo za nastavak razgovora i nadoknadu svih onih informacija koje se nisu uspjele prenijeti u predviđene tri minute koje su bile na raspolaganju. Kroz cijeli susret vodio je moderator Siniša Đurđević iz Algebre koji je svojim nastupom oslobađao treme, izazovno predstavljao i jednom ugodno formalno-neformalnom komunikacijom olakšao nastup pred svim sudionicima ovog susreta. Domaćini iz CARNeta bile su Iva Kovač i Barbara Kolarak, koje su prisutnima zaželjele dobrodošlicu, pozorno pratile i ispratile punom vrećicom darova.

Dva sata druženja bila su u potpunosti ispunjena pozitivnom energijom, pozitivnom tremom i ushićenjem. I nakon svega, da li bih sve ponovila? Bez puno razmšljanja, odgovorila bi potvrdno, jer ovaj susret za mene je bio izazov iz kojeg sam stekla niz osobne i profesionalne dobiti, od novih poznanstava, novih ideja i neprocjenjivog isustva!