prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tematska konferencija: “Potraga za boljim internetom”

Prevencija elektroničkog nasilja i zaštita djece u digitalnom svijetu glavne su teme konferencije „Potraga za boljim internetom“.

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta Udruga Suradnici u učenju, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – HAKOM i CARNET-ov Nacionalni CERT organiziraju tematsku konferenciju “Potraga za boljim internetom”, koja će se održati u utorak, 6. veljače 2024. Cilj konferencije je uputiti snažnu poruku o važnosti prevencije elektroničkog nasilja, zaštite osobnih podataka djece, stvaranja sigurnog virtualnog okruženja te dostupnosti kvalitetnih internetskih sadržaja za djecu i mlade. Konferencija je namijenjena učenicima, roditeljima i nastavnicima s ciljem osvješćivanja i zaštite djece od različitih prijetnji na internetu.

Uz predavanja na temu sigurnosti učenika na internetu, zaštite njihove privatnosti, provjere točnosti podataka, roditeljstva u digitalnom društvu te predstavljanja različitih digitalnih alata i projekata, na konferenciji će biti održana i dva okrugla stola.

Pod nazivom „Pružanje podrške djeci i mladima za sigurnije odrastanje u digitalnom društvu“, prvi će okrugli stol okupiti sudionike iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj,  Agencije za elektroničke medije, CARNET-ovog Nacionalnog CERT-a, HAKOM-a, Centra za sigurniji internet, Agencije za zaštitu osobnih podataka te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Drugi okrugli stol okupit će učenike osnovnih i srednjih škola koji će razgovarati o izazovima odrastanja u digitalnom svijetu te podijeliti svoja iskustva.

Konferencija “Potraga za boljim internetom” ove se godine održava u hibridnom obliku. Prvi dio od 10 do 13 sati održat će se istovremeno uživo u hotelu International u Zagrebu i online, a nastavak od 13 do 18 sati bit će online.

Više informacija i cijeli program konferencije nalazi se na poveznici na kojoj će biti objavljena i poveznica za online praćenje konferencije.