prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan ljubavi i maski u OŠ Josipovac

Proteklog tjedna našom je školom zavladala crvena boja koja je najavila obilježavanje Valentinova te početak veselog tjedna punog ljubavi i smijeha.

ValentinovoNa ulazu u školu, uz prigodnu dekoraciju, nalazile su se kutije za pisma koje su učenici od 1. do 8. razreda sami izradili. Od oblika ljubavnog vlaka do velikog pisma, svaka je kutija bila pažljivo i maštovito izrađena. U utorak, na samo Valentinovo, pisma su podijeljena učenicima. Bilo je lijepo vidjeti sreću na licima učenika, a i pokoji sramežljivi izraz lica izazvan pismom simpatije.

Osim pisanjem pisama, Valentinovo u našoj školi učenici razredne nastave obilježili su natjecanjem u plesu, Rasplesani bal(oni). Učenici četvrtih razreda započeli su natjecanje puhanjem balona koje su potom namjestili između lica i u paru, sa rukama na leđima, plesali uz prigodnu pjesmu. Uslijedio je ples trećih, drugih i na kraju prvih razreda. Par koji je posljednji zadržao balon između lica, bio je pobjednik. Pobjednici svakog razreda natjecali su se u finalu za prvo mjesto. Svi su se parovi trudili zadržati balone pa su bili potrebni i dodatni zadaci za proglašenje pobjednika. Pobjedu su odnijeli učenici 3.b razreda Paulina i Luka.

Prema reakcijama učenika, zabave i uzbuđenja nije nedostajalo te su svi jedva čekali petak kada su u našoj školi zavladale maškare.

Našom su školom u petak prošetale razne princeze, super junaci, bubamare, navijači, klaunovi i sportaši jer maškare su i ludi su dani! Tradicionalno je birana i nabolja, najkreativnija maska u svakome razredu a na kraju i u cijeloj školi te su dodijeljene i diplome s malim, slatkim nagradama.

Prvi je puta i organizirana povorka kroz Josipovac gdje su se naša ravnateljica, učiteljice i učenici susreli sa župnikom i članovima mjesnog odbora. Svi su zajedno otpjevali pjesmu “Danas je fašnik” i počastili se ukusnim krofnama.

Nakon godina u kojima smo kretanja učenika u školi morali ograničiti ovakvo veselje, druženje i smijeh našim hodnicima upravo je ono što nam je svima nedostajalo i što je željno priželjkivano i sa strane učenika ali i djelatnika naše škole.

Autori: Vlatka Mihaljević, Anita Drenjančević