prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Trick or treat – an American tradition”

Učenici 1. a i 1.b razreda opće gimnazije Srednje škole Ban Josip Jelačić i polaznici Sekcije za poticanje za višejezičnosti sudjelovali su u projektu pod nazivom “Treat or trick – an American tradition”.

Svake se godine, na datum 31. listopada, obilježava u Velikoj Britaniji i SAD-u Halloween, odnosno Noć vještica. Za taj se datum, ulice i kuće ukrašavaju zanimljivim i izrezbarenim bundevama, djeca se maskiraju u kostime s motivima duhova, vještica, crnih mačaka, vampira i sličnih koji obilaze kuće i stanove kako bi sakupili slatkiše. Malo atmosfere Halloweena proširilo se i na učenike 1. a i 1.b razreda opće gimnazije Srednje škole Ban Josip Jelačić i polaznici Sekcije za poticanje za višejezičnosti. Učenici su sudjelovali u projektu “Treat or trick – an American tradition” u kojem su istraživali povijest, tradiciju, običaje i hranu vezane uz Halloween. Rezultate istraživanja prikazali su u obliku postera u grupnom radu. Postere su izložili u Halloween kutku u učionici i predstavili jedni drugima. Ovdje možete vidjeti slike na kojima su učenici izrađivali postere.