prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

U školske avanture krenulo devet prvašića

U Područnoj školi Remetinec pokraj Novoga Marofa devet prvašića, njihove roditelje i nazočne goste dočekali su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda. Pod vodstvom učiteljice Lidije Vukalović u suradnji s učiteljicama Ivankom Kereži i Biserkom Harmicar razveselili su prvoškolce pjesmom Đaci prvaci, recitacijama Veseo budi i Tučnjava te igrokazom Đačić prvašić.

Svečani program dočeka prvašića vodili su drugoškolci. Kao pravi televizijski voditelji pozivali su na pozornicu sve odgovorne za život i rad u školi. Župnik mjesne župe BDM Kraljice sv. Krunice vlč. Josip Pavlek pozdravio je prvašiće i roditelje pozdravom Hvaljen Isus i Marija te im zaželio uspješnu vjeronaučnu i školsku godinu. Istaknuo je prvoškolcima kako su ih roditelji kao malene s kumovima doveli u crkvu gdje su započeli svoj duhovni život te je izrazio oduševljenje jer su se svi sastali zbog djece koja su na našim zagorskim bregima najljepši cvjetovi. U razgovoru s učiteljima napomenuo je da će se sv. Misa sa zazivom Duha Sv. povodom početka nove školske i vjeronaučne godine slaviti u nedjelju, 18. rujna 2022. godine, u 11 sati u župnoj crkvi te ih je pozvao da se s djecom pridruže tome misnom slavlju.

Gradonačelnik Novoga Marofa, Siniša Jenkač, obratio se pozdravnom dobrodošlicom remetinečkim prvašićima i njihovim roditeljima u svoje osobno ime i u ime Grada Novog Marofa. Istaknuo je da lokalna samouprava izdvajajući materijalna sredstva odlično surađuje sa školom. Grad Novi Marof ponosan je jer je u ovoj školskoj godino donio odluku i na neodređeno radno vrijeme zaposlio 10 učiteljica u produženom boravku, osam u Novome Marofu, jednu u Završju i jednu u Podrutama.

U ime cijeloga kolektiva toplu dobrodošlicu ohrabrenja prvoškolcima uputio je ravnatelj škole Anđelko Bošnjak. Pohvaljujući drugoškolce u ostvarivanju svečanog kulturno-umjetničkog programa poručio je prvoškolcima da će se i oni sljedeće godine iskazati te svojim izvedbama svečano dočekati nove prvoškolce. Roditeljima je poručio da je svih 140 djelatnika matične novomarofske škole i područnih škola uvijek na raspolaganju za našu djecu. Napomenuo je da je od ove nastavne godine u Područnoj školi Remetinec za potrebe produženog boravka učenika prvog i drugog razreda osigurana posebna učionica te je svima zaželio puno zdravlja i uspjeha.

Voditelj Područne škole Nikica Piskač pozdravio je prvoškolce i njihove roditelje. Prvoškolcima je skrenuo pozornost da se i on kao prvašić osjećao poput njih, ali kad se počeo družiti s prijateljima, knjigama, bilježnicama, olovkama, šiljilima i gumicama sve se pretvorilo u dobru zabavu.

Drugoškolci su pozvali učiteljicu Višnju Bužanić i zamolili je da svojim prvoškolcima zada prvu zadaću. Učiteljica je srdačno pozdravila svoje prvašiće, njihove roditelje i sve nazočne goste. Tijekom prozivke svaki prvašić došao je na pozornicu i stao u vrstu. Na čelu s učiteljicom hrabro su krenuli u učionicu gdje je uslijedilo upoznavanje sa školskim knjigama.