prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“U tebi sam vijek svoj proživio, Drevni i lijepi jeziče Hrvata”

Identitet svakoga naroda obilježen je i određen i materinskim jezikom, kojega nam svima valja na osobit način njegovati, čuvati i štititi.

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka. Prilika je to da napose u školama zažive aktivnosti, osobito važne za očuvanje i njegovanje jezične kulture, proširivanje postojećih učeničkih znanja, stjecanje novih iskustava i novih spoznaja o jeziku, njegovoj vrijednosti i značaju.

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, ove su godine na osobit način mnoštvom raznovrsnih aktivnosti, timskim radom obilježili Mjesec hrvatskoga jezika. U aktivnostima su sudjelovali učenici i Matične i Područne škole, oni koji su tek sjeli u školske klupe kao i oni koji će uskoro te osnovnoškolske klupe zamijeniti srednjoškolskim.

Našlo se tu aktivnosti u kojima su se učenici kreativno izražavali, učili pisati i čitati glagoljicu, proučavali hrvatske bajke, učili o rječnicima, pisali litrarne uradke, a osobito ih je veselila mrežna suradnja s Institutom za jezikoslovlje, koji su školi omogućili dva nastavna sata za učenike osmoga razreda s temama “Kako nastaje rječnik?” i “Hrvatska osobna imena i prezimena”. Učenicima su sve aktivnosti bile zanimljive, i uživali su u njihovom provođenju.