prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenice Ekonomske škole Požega na Međunarodnom festivalu mladih i sporta u Aydinu u Turskoj

Sedam učenica Ekonomske škole Požega, Ana Turkalj, Elena Milardović, Karla Paušić, Lamia Sabo, Sunčica Pudić, Valentina Domazetović i Veronika Rosi uz pratnju profesorica Jelene Kovačević i Marije Šag Sadilek sudjelovale su na Međunarodnom festivalu mladih i sporta u Aydinu, u pokrajini na jugozapadnom dijelu Turske u razdoblju od 14. do 20. svibnja.

Odazvali su se pozivu privatne škole Aydın Özel Değişim Koleji koja je smjestila učenice požeške srednje škole u obitelji svojih učenica koje su s veseljem prihvatile sve strane učenike te svakodnevno brinule o njima. Osim Hrvatske i zemlje domaćina, pozivu su se odazvali i učenici iz Italije te Gruzije.

Sudionici su sudjelovali u sportskim igrama, kvizovima, radionici izrade nakita, imali priliku vidjeti kako nastaje najpoznatija turska keramika i nakit izrađen od najpoznatijega turskoga dragulja sultanita te su se imali priliku kupati u Egejskom moru i posjetiti Efez.

Nakon svečane priredbe povodom Dana mladih i uoči rođendana Mustafe Kemala Atatürka, prvog predsjednika Turske Republike, učenici su predstavili svoje tradicionalne plesove i narodne nošnje.

Na ovom su putovanju učenice uspjele upoznati različite kulture zemalja sudionika, aktivno se služiti engleskim jezikom, upoznati prirodna bogatstva ove turske pokrajine, upoznati nove ljude te sklopiti nova prijateljstva, osvijestiti važnost mira i slobode te vlastitog ponosa na hrvatska nacionalna bogatstva, ples i ljepotu slavonskih nošnji.