prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici Srednje škole Bedekovčina na stručnoj praksi u Irskoj

Učenici Srednje škole Bedekovčina boravili su, tijekom siječnja, u Irskoj u sklopu Erasmus+ projekta “Future In Our Hands” na stručnoj praktičnoj nastavi.

Deset arhitektonskih i građevinskih tehničara trećih i četvrtih razreda boravili su u Irskoj tri tjedna, a prvi tjedan stručno su se educirali u radu u računalnom programu za interaktivno projektiranje Revit koji se u školi ne uči i tek se uvodi u arhitektonske tvrtke u Hrvatskoj, a sljedeća dva tjedna proveli su na iskustvenom radu organiziranom od strane tvrtke Martello Trainind Ltd, izrađujući, u obliku različitih vježbi, projekte građevina u Revitu na stvarnim lokacijama u Irskoj.

Nakon tjedan dana arhitektonskim i građevinskim tehničarima pridružila se grupa od pet medicinskih sestara/tehničara opće njege i pet fizioterapeutskih tehničara, učenika četvrtog razreda, koji su u periodu od dva tjedna obavljali stručnu praksu u domovima za starije Ashford House Nursing Home i Carnhill Nursing Home. Tijekom stručne prakse učenici su učili i uvježbavali suvremene postupke u prepoznavanju i tretiranju kroničnih rana uslijed smanjene pokretljivosti štićenika ustanova, a pet fizioterapeutskih tehničara su učili i uvježbavali metode i fizioterapeutske tehnike vježbi u prevenciji nastanka dekubitusa i pneumonije kao posljedice dugotrajnog ležanja ili slabije pokretljivosti štićenika.

Učenici su bili smješteni kod obitelji u gradiću Bray koji se nalazi u okolici Dublina, zajedno s nastavnicima u pratnji, Danielom Usmiani i Krasnodorom Mikšom. Tijekom boravka u Irskoj učenici su imali organizirane kulturološke aktivnosti i izlete te su se tako vrlo dobro upoznali sa samim Dublinom i njegovom okolicom. Ujedno su posjetili i poznato hodočasničko središte Glendalough i normanski dvorac Kilkenny Castle. Boravak u Irskoj nastavak je projekta “Future In Our Hands” u sklopu kojega su učenici različitih zanimanja Srednje škole Bedekovčine već boravili dva puta u Španjolskoj, a organizira se stručna praktična nastava ponovno u Španjolsku za arhitektonske i građevinske tehničare i agrotehničare i dvije stručne mobilnosti za nastavnike u Austriju i Češku. Više o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici projekta.