prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenička zadruga “Barilko” u Europskom tjednu održivog razvoja 2023.

U Osnovnoj školi Barilović, Europski tjedan održivog razvoja učitelji i učenici povezali su s obilježavanjem Dječjeg tjedna koji se obilježava u prvom tjednu listopada.

Priroda je stalni izvor inspiracije i iznimno je važno postojeće predmete reciklirati, a ne ih kupovati i gomilati. Europski tjedan održivog razvoja povezat će i s obilježavanjem Dječjeg tjedna u prvom tjednu mjeseca listopada, poticati volonterski društveni i stručni rad učitelja s djecom/učenicima, te aktivnu ulogu djece u navedenim aktivnostima. Škola promiče i potiče dobrovoljni društveni i stručni rad/usavršavanje učitelja s djecom/učenicima.

U Tjednu održivog razvoja, od 18. rujna do 8. listopada, učenici Učeničke zadruge “Barilko” iz Osnovne škole Barilović svoje aktivnosti provodili su četvrtkom. Izrađivali su uporabne predmete od različitih materijala. Svojim radom, znanjem i zalaganjem pokazali su, kroz praktičan rad, važnost primjene načela povezanosti, djelovanja i dobrobiti.

Učenici, zadrugari izrađivali su nakit i božićne čestitke te razne uporabne predmete od različitih mateijala koje će prezentirati tijekom božićnih blagdana u školi. Zadrugari svojim vještim radom ujedno promoviraju i Europsku godinu vještina. Tema naziva “Održivi Barilko” prijavljena na stranici ESDW 2023. Za cilj ima pokazati vještine i znanja učenika u izradi uporabnih predmeta. Zadrugari su na praktičan način kroz svoje aktivnosti usvajali ishode međupredmetnih tema Održivi razvoj, Poduzetništvo te Osobni i socijalni razvoj.

Aktivnosti:
1. Europski tjedan održivog razvoja
2. Sustainable “Barilko”