prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenje izvan učionice – učenje na nalazištima, u muzejima, građevinama i u prirodi

Učiteljica Osnovne škole Pantovčak, Đurđica Miškulin je u sklopu Erasmus+ KA1 projekta “School – gateway to life” sudjelovala u stručnom usavršavanju na tečaju “Učenje izvan učionice – učenje na nalazištima, u muzejima, građevinama i u prirodi” koji se održao u Limassolu na Cipru.

Na tečaju “Učenje izvan učionice – učenje na nalazištima, u muzejima, građevinama i u prirodi” je sudjelovalo 14 polaznika iz Poljske, Estonije, Mađarske, Portugala i Hrvatske. Na šestodnevnom tečaju, učitelji su se bolje upoznali s mnogim mogućnostima koje nudi učenje izvan učionica. Tečaj je bio temeljen na brojnim primjerima aktivnosti u prirodi, muzejima, na arheološkim nalazištima, u botaničkim vrtovima, rezervatima prirode, u obilasku grada i u školskom dvorištu.

Uz primjere aktivnosti koje su polaznici i sami rješavali, dio tečaja je bio posvećen i teoretskom dijelu o idejama, pripremi, realizaciji i vrednovanju nastave izvan učionica. Za svaki teoretski dio polaznici su u skupinama predlagali primjer koji bi mogli realizirati u svojim školama.

Kroz aktivnosti tečaja polaznici su posjetili srednjovjekovni Dvorac u Limassolu, arheološko nalazište Kourion, slano jezero i ornitološki rezervat Akrotiri, Arheološki muzej u Limassolu, Galeriju moderne umjetnosti u Limassolu, Muzej “Mlin rogača”, staru luku i slavnu šetnicu uz more u Limassolu.