prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učimo, putujemo, svijet upoznajemo

Kako bi svojim učenicima osigurali što kvalitetnije obrazovanje, učitelji iz Područne škole Josipa Generalića Hlebine su u suradnji s učiteljima iz škola u Poljskoj, Španjolskoj i Turskoj zajednički osmislili Erasmus+ projekt RADWAN – Radość Ambasadorem Dzieci, Wiedza Azymutem Nowoczesności. Erasmus+ najveći je program Europske Unije za obrazovanje. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

 

Učimo, putujemo, svijet upoznajemo
Uczmy się, podróżujmy, poznawaj świat
Aprendamos, viajamos, conocemos el mundo
Öğrenelim, seyahat edelim, dünyayla tanışalım

Projekt je počeo 1. 9. 2016., a završava 31. 8. 2018. Glavni ciljevi projekta su kroz implementaciju inovativnih metoda učenja i podučavanja povećati obrazovne mogućnosti u sve četiri partnerske škole, učiniti obrazovanje privlačnijim te razviti i poboljšati temeljne kompetencije učenika. Važnu ulogu je imala i suradnja s roditeljima.

Kroz 24 mjeseca svaka od partnerskih škola je radila na specifičnim zadacima. Zadatak Područne škole Josipa Generalića Hlebine je bilo korištenje engleskog jezika i IKT u svim nastavnim predmetima. Tako su učenici npr. snimali satove, osmislili i izradili nove igre kroz koje se lakše uči, natjecali se u board games ligi itd. 

Učitelji iz svih partner škola su izmjenjivali metodičke materijale i iskustva, raspravljali o metodama poučavanja i unapređenju nastavnog procesa.

U sklopu projekta učenici i učitelji iz svih četiri partner škola posjetili su Španjolsku, Poljsku, Tursku i Hrvatsku gdje su upoznali lokalnu tradiciju, kulturu, obrazovni sustav, ali i poboljšali svoje vještine i sposobnosti. Učenici su održali različite prezentacije o svojoj zemlji i regiji s naglaskom na tradiciji, predstavljali domaćinima mobilnosti svoja nacionalna jela i pića te običaje, prisustvovali satovima i aktivno sudjelovali u njima te posjetili kulturne znamenitosti pojedinih regija.

Kroz ovaj projekt učenici su imali izvrsnu priliku saznati kako žive njihovi vršnjaci u drugim dijelovima svijeta. Treba naglasiti kako takva vrsta projekta doprinosi razvoju svakog pojedinca te mu pruža i mogućnosti za budućnost. Projekt je od izuzetnog značaja kako za učenike tako i za lokalnu zajednicu.

Cijeli projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.