prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Umrežavanje škola iz regije

Na početku školske godine 2022./2023. Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić, iz Gunje, uključila se po sedmi puta u hvale vrijedan međunarodni projekt „Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja“. Partner u projektu bila im je drugu godinu zaredom slovenska Osnovna škola Ljubečna – Celje.

Završna aktivnost u projektu „Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja“ bila je umrežavanje škola. Susret je organiziran putem aplikacije Google Meet online u utorak, 6. lipnja 2023. godine u 10h. Susret su organizirale učiteljica Ružica Taragdžić uz vodstvo knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić, dok su se susretu pridružile učiteljica Nataša Sedaj i školska knjižničarka Mojca Prebil Podpečan.

Prvo su se predstavili učenici 4. b razreda Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije gdje je učenica na hrvatskom jeziku pročitala koje su se sve aktivnosti provodile u  njihovoj knjižnici za vrijeme trajanja projekta. Zatim je uslijedila dječja pjesma „Mamica je kakor zarja /Moja je majka k’o zora“ koju su izveli učenici uživo pjevajući uz harmoniku i trubu. Učenici 4. b razreda iz Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije čitali su knjigu Sretna obitelj, autora Krešimira Huseinovića. Plod njihovog rada je lutkarska predstava s plosnatim lutkama od koje su napravili film, koji se nalazi na poveznici.

Na online susretu učenici 4. c razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje prikazali su učenicima iz Slovenije svoj rad na projektu kroz snimljeni lutkarski igrokaz koji se nalazi na poveznici. Učenici iz Gunje čitali su knjigu „Strašna vila u Groznoj šumi“ slovenske autorice Jane Bauer. Susret je završio pozdravima i željom da nastavimo suradnju i iduće školske godine čitajući nove naslove slovenskih i hrvatskih pisaca.