prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uoči Svjetskog dana matematike

Zbog svoje logičke strukture, ali i povezivanja matematičkih zakonitosti sa svakodnevnim životom matematika je u učionici trećeg razreda Osnovne škole Bakar omiljeni predmet među učenicima.

Sama pomisao na matematiku mnogim učenicima stvara problem. Matematika je često omraženi predmet jer većina učenika ne vidi njenu svrhu i zazire od rješavanja matematičkih zadataka. Ali to nije slučaj za učenike bakarske osnovne škole. Oni već od najranije dobi pokazuju interes za brojeve, računanje, rješavanje matematičkih problema i traženje novih situacija koje im predstavljaju izazov u učenju. Sve više uviđaju korist matematike, njenu primjenjivost, povezanost, logičnost i zanimljivost. Učenike se potiče na razmišljanje da će im matematičke kompetencije stečene kroz obrazovanje biti korisne i upotrebljive u životu.

Poput velikih matematičara učenici su pravi su zaljubljenici u matematičke sadržaje. Zbog kvalitetnog rada, redovitog sudjelovanja na Dodatnoj nastavi iz matematike, ali i zbog izvrsnih matematičkih sposobnosti i vještina sudjelovali su na nekoliko matematičkih natjecanja. Uoči Svjetskog dana matematike koji se obilježava prve srijede u ožujku učenici se uz podršku učiteljice Alme Hess pripremaju za ovaj važan dan. Organizirat će razredno natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka, sudjelovat će u matematičkom kvizu znanja i matematičkim igrama, razbijat će šifre, istražit će sve o slavnim matematičarima, te će pomoći učenicima ostalih razreda u lakšem savladavanju nastavnih sadržaja. Na zabavan način približit će matematičke sadržaje onima koji matematiku ne vole. Kroz različite izazove i pothvate slavit će matematičke sadržaje na osebujan način te će svoju matematičku genijalnost predstaviti svima.  Potaknut će ostale učenike da se svakoga dana barem na kratko posvete matematici, jer iako je ponekad apstraktna matematika uvijek može biti vrlo zanimljiva i zabavna.

Nakon što će međusobno odmjeriti svoje matematičko znanje vjerujemo da će ih njihovi prvi zapaženi matematički uspjesi još više ohrabriti i pokazati im da su izabrali pravi put u promicanju ljubavi prema matematici.