prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upišite ATTEND e-tečaj Vodič do ostvarenja jednakih mogućnosti za učenike s teškoćama u razvoju

U sklopu projekta „Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“ – ATTEND CARNET je osmislio i organizirao ATTEND e-tečaj Vodič do ostvarenja jednakih mogućnosti za učenike s teškoćama u razvoju.

Projekt„Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“ – ATTEND, većinom se (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP), a manjim dijelom, (15 %), iz državnog proračuna. Uz opremanje ustanova sudionika projekta, koje se bave odgojem i obrazovanjem učenika s teškoćama u razvoju, provodi i obrazovanje odgojno-obrazovnog osoblja te ravnatelja ustanova.

E-tečaj je zato, prvenstveno namjenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima ustanova: edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, učiteljima i drugm stručnim suradnicima u sklopu projekta ATTEND kako bi se podigle i poboljšale njihove digitalne kompetencija, kao i druga stručna znanja.

Tečaj se sastoji od četiri cjeline: Prilagodba okoline u školi i kod kuće za uspješno provođenje asistivne tehnologije, Potpomognuta komunikacija i vizualna podrška u svakodnevici, Ozbiljne igre i digitalizacija Procjena potreba za asistivnom tehnologijom.

Svaka se cjelina može pohađati zasebno i neovisno jedna od druge, a potrebno je vrijeme za svladavanje jedne cjeline između 60 i 120 minuta. Za uspješno pohađanje svake cjeline dobiva se digitalna značka u sustavu Loomen.

Prve dvije cjeline ovog tečaja dostupne su već od siječnja 2023. godine, dok će druge dvije biti dostupne od rujna 2023. godine.

Važno je napomenuti da je tečaj u potpunosti fleksibilan odnosno, nema definirano trajanje. Polaznici mogu pristupati e-tečaju u vremenu koje im odgovara i prolaziti ga svojim tempom. Budući da je tečaj nementoriran, ne zahtijeva interakciju među polaznicima.

Tečaj se odvija u CARNET-ovom sustavu Loomen, a prijaviti se možete u sustavu EMA na odvojenim linkovima niže za prve dvije dostupne cjeline.

  1. Prilagodba okoline u školi i kod kuće za uspješno provođenje asistivne tehnologije
  2. Potpomognuta komunikacija i vizualna podrška u svakodnevici

Za sva pitanja vezana uz sadržaj i pohađanje ovog e-tečaja, slobodno nam se obratite na e-adresu helpdesk@skole.hr.