prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upješno završen još jedan projekt u sklopu Erasmus+ programa

U sklopu programa Erasmus+ proveden je projekt “Korisnici u fokusu – Uspostava digitalnog mosta kroz učinkovitu komunikaciju i unaprjeđenje postojećih usluga” u kojem su sudjelovali zaposlenici CARNET-a.

Ovim projektom, koji je trajao od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2022. odnosno pune tri godine, primarno se željela razviti kompetencija sudionika mobilnosti u korištenju digitalnih alata za komunikaciju i implementaciju usluga te targetiranje i prilagodbu promotivnih aktivnosti.

U međunarodnom okruženju, uz neizostavnu razmjenu iskustava sudionika programa, postavljeni su i dugoročni ciljevi poput unaprjeđenja obrazovanja odraslih te implementacija stečenih kompetencija u svakodnevnom radu. Jedan od konkretnih ciljeva odnosio se i na unaprjeđenje komunikacije, kako unutar projektnih timova tako i prema korisnicima.

Kroz ovaj projekt CARNET-ov cilj bio je unaprijediti svoje postojeće i razviti nove usluge s fokusom na e-Dnevnik – aplikaciju za vođenje razredne knjige, Moodle odnosno Loomen – sustav za učenje na daljinu i LimeSurvey – alat koji CARNET koristi za anketiranje i prikupljanje povratnih informacija krajnjih korisnika. Želja je bila i unaprijediti svoju internu komunikaciju kao i komunikaciju s korisnicima.

Neposrednu korist od projekta CARNET je odmah osjetio kroz svoje zaposlenike koji novostečena znanja, vještine i kompetencije već koriste u svom svakodnevnom radu i prenose svojim kolegama. Daljnji razvoj e-Dnevnika i redizajn Loomena su u tijeku, a zaposlenici već mogu prijaviti i pomake u internoj i eksternoj komunikaciji. CARNET-ovi zaposlenici, kao sudionici mobilnosti, dobili su službena priznanja u obliku certifikata, deklaracije usvojenih kompetencija i Europass Mobility Documenta.

Provedene mobilnosti imale su pozitivan utjecaj na CARNET, ali je i CARNET utjecao na ustanove domaćine i sudionike programa koji su se kroz razmjenu iskustava i dobre prakse upoznali s radom CARNET-a. Konkretan primjer dobre suradnje je razmjena iskustava s djelatnicima Moodle-a kojima je bilo vrlo korisno čuti kako se u Hrvatskoj koristi taj sustav, što korisnici smatraju prednostima Moodle-a odnosno CARNET-ove inačice Loomena. Direktan kanal komunikacije otvoren je na obostranu korist. Upravo je to i jedan od najvrijednijih rezultata ovakvih projekata – ostvarenje novih kontakata i širenje profesionalne mreže stručnjaka.