prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Usavršavanje u sklopu job shadowinga

U sklopu Erasmus+ K1 projekta, učitelj Matija Dugandžić iz Osnovne škole Pantovčak, sudjelovao je na stručnom usavršavanju u sklopu job shadowinga iz predmeta tjelesna i zdravstvena kultura u školi Escola Básica e Secundária Tomás de Borba u gradu Angra do Heroismo na Azorima od 20. do 25. ožujka 2023. godine.

Tijekom tečaja koji je trajao pet dana učitelji su se međusobno upoznali, razmijenili iskustva te unaprijedili svoja znanja i vještine. Kroz razmjenu dobre prakse te angažman u različitim sportskim i edukativnim aktivnostima, učitelj je imao priliku upoznati kurikulum tjelesne i zdravstvene kulture u Portugalu te istražiti različite pristupe poučavanja u radu s djecom u redovitoj nastavi kao i uključivanje u nastavu djece s određenim poteškoćama u razvoju.

Rad s djecom s teškoćama zahtijeva ne samo stručnost u području tjelesnog odgoja već i empatiju i strpljenje. Kroz interakciju s pedagozima i učiteljima sudionici su stekli bolje razumijevanje potreba djece i tehnika koje se mogu primijeniti kako bi se olakšalo njihovo uključivanje u nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Suradnja s učiteljima i sudjelovanje u obrazovnom procesu omogućila je razmjenu ideja i praksi pridonoseći daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju. Do kraja posjeta sudionici su stekli širu svijest o različitim pristupima učenju, međukulturalnoj komunikaciji, inovativnim metodama te stvaranju novih prilika. Osim unapređenja vještina učitelji su imali priliku  upoznati Azore. Azorsko otočje poznato po svojoj netaknutoj prirodi, živopisnim vulkanskim krajolicima i bujnom vegetacijom predstavlja jedinstvenu destinaciju za ljubitelje prirode i avanturiste.