prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uskoro počinju prakse za nastavnike u sklopu inicijative „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva i Zaklade Znanje na djelu – organiziraju prvi ciklus prakse za oko 40 nastavnika strukovnih škola koja će se održati od 6. do 9. travnja 2021. godine.

Glavni je cilj cjelokupne inicijative izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Nastavnici će tako uskočiti u poslove kuhara, konobara, CNC operatera, prodavača, mesara, pekara, cvjećara, stolara itd. Kroz praktičan rad i komunikaciju s mentorima, ali i upravom poduzeća i odjela ljudskih resursa koji će im biti na raspolaganju, dobit će uvid u stvarne kompetencije koje se traže od njihovih učenika kao budućih zaposlenika.

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, stječu osobna iskustva u poslovnomu svijetu (koja će moći prenijeti svojim učenicima), dobivaju realnu sliku ekonomskoga konteksta i operativnih procesa u poduzeću itd. Osim toga, ostvaruju vrijedne kontakte s poduzećima iz kojih se u budućnosti mogu ostvariti dodatne suradnje.

U projektu sudjeluju strukovne škole iz Čakovca, Koprivnice, Ludbrega, Pitomače, Rijeke, Siska, Varaždina, Vinice, Virovitice, Zadra i Zagreba.

Poduzeća koja sudjeluju u projektu su: A.B.L.E. d.o.o., Auto centar Kos d.o.o., Autobusni prijevoz d.o.o., Automobil Lončar d.o.o., B&O Prelog d.o.o., Bauwerk Boen d.o.o., dm – Drogerie Markt d.o.o., Elektro Panić d.o.o., Kostwein proizvodnja strojeva d.o.o., Lesnina H d.o.o., Meskal d.o.o., Nasadi d.o.o., Namještaj MIMA d.o.o., Pana d.o.o., Pevex d.o.o., Pustara Višnjica d.o.o., Rail Cargo Logistics d.o.o., SPAR Hrvatska, Tkalčec d.o.o., Toplice Sveti Martin d.o.o. i dr.

Detaljnije informacije o projektu „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“ možete pronaći na mrežnoj stranici advantageaustria.org.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.