prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uskoro započinju radionice za unaprjeđenje digitalnih kompetencija učitelja i nastavnika u 1321 školi u Hrvatskoj

Cjelodnevnom radionicom za osposobljavanje predavača započeo je Program obrazovanja za unaprjeđenje digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika u sklopu druge faze programa “e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”.

Radionice iz Programa obrazovanja osmišljene su tako da obuhvaćaju niz različitih sadržaja, od kojih je većina sadržaja tematski osmišljena za učitelje i nastavnike, a dio je specifično osmišljen za ravnatelje. Riječ je o ukupno 5244 radionica koje će se održavati uživo u svim školama u Hrvatskoj s ciljem razvoja digitalnih kompetencija odgojno – obrazovnih radnika potrebnih za svakodnevni rad u školskom okruženju.

Provedba radionica započet će krajem rujna, a obuhvatit će 26 obrazovnih sadržaja, pomoću kojih će nastavnici i učitelji moći saznati više o primjeni digitalne tehnologije kao podrške u praćenju i vrednovanju rada učenika, uključivom i pristupačnom obrazovanju, te kolaboraciji i komunikaciji u nastavnom i poslovnom procesu. Ujedno će imati priliku upoznati se sa sigurnosnim aspektom korištenja digitalne tehnologije te naučiti kako osmisliti digitalne obrazovne sadržaje za učenje i poučavanje i primijeniti ih u svojem nastavnom satu.

Na osposobljavanju su sudjelovali brojni vanjski stručnjaci koji će imati ulogu predavača u školama te predstavnici CARNET-a i Školske knjige kao izvršitelja usluge za organizaciju i provedbu radionica u sklopu projekta e-Škole.

Tom prigodom, ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz, svim okupljenim stručnjacima zaželio je uspješan rad, kako sada na osposobljavanju tako i u održavanju budućih radionica sa željom ostvarivanja zacrtanih ciljeva i pozitivne povratne informacije od svih naših korisnika.

Pozdravnim riječima obratila se i izvršna direktorica Školske knjige Matilda Bulić koja je svim polaznicima zaželjela puno uspjeha u budućem radu.

Polaznicima osposobljavanja predstavljen je projekt e-Škole te aktivnosti koje će se provoditi u sklopu Programa obrazovanja, a upoznali su se i s konceptom digitalnih kompetencija.

U sklopu Programa obrazovanja, svi odgojno-obrazovni radnici će osim navedenih radionica, imati priliku pohađati i radionice u virtualnom obliku te organizirane oblike online učenja – e-tečajeve i webinare, ali i obrazovati se kroz video-lekcije i EduBliceve kao objekte samostalnog mikroučenja.

Više o tome pročitajte na mrežnim stranicama programa e-Škole.