prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uskrsne dječje čestitke za starije osobe

Spoj mladosti i starosti ima smisla, ljepotu i svrhu. Energija između djece i starijih osoba uvijek je posebna. Potvrđuje to i plemenita priča iz Osnovne škole Bakar.

Često se kaže kako se djeca i stariji ljudi jako dobro razumiju. Energija među njima uvijek je posebna, a starije osobe se uz djecu osjećaju mladoliko i veselo. Spoj mladosti i starosti ima smisla, ljepotu i svrhu.

U ovo predblagdansko vrijeme učenici od 1. do 4. razreda uljepšali su i obogatili jedan dan u životu korisnika obiteljskog doma za starije osobe. Uz podršku učiteljica i kreativan rad učenika izrađene su prigodne čestitke koje su dostavljene štićenicima i djelatnicima doma u kojem je vladalo pravo predblagdansko raspoloženje. Uz riječi ohrabrenja, podrške i utjehe učenici su svojim čestitkama razveselili starije osobe.

Do ovog je susreta došlo zahvaljujući školskom projektu „Srce i cvijet za bolji svijet“ koji se provodi od početka školske godine. Projekt su osmislile učiteljice Alma Hess i Vesna Batistić, a provodi se različitim plemenitim akcijama koje uključuju humanitarni rad i širenje dobrih djela. Osim uskrsnih čestitki učenici su starijim osobama darovali prigodne ukrase, čokoladna jaja i bakarske baškote. Ljubazno osoblje s veseljem je primilo slatke učeničke pakete i čestitke, te su zahvalili učiteljicama zbog provođenja humanitarne akcije. Svaki posjet, svaki znak pažnje i simboličan dar starijim osobama znači puno. Oni će danima prepričavati i po nekoliko puta iščitavati riječi koje su im s punim srcima i lijepim željama uputila djeca iz škole.

Međugeneracijska suradnja jedna je od ideja koje društvo nastoji promicati kao važno civilizacijsko postignuće. Iskustvo starijih neiskorišten je životni potencijal koji se itekako može utkati u život mladih te ga učiniti sadržajnijim. Stoga nam je drago da su naši učenici unijeli radost i osvježenje u jedan dan u životu stanarima doma za starije i nemoćne osobe i da su im poklanjajući ljubav i pažnju uljepšali uskrsne blagdane.

Ovom akcijom učenike se potiče na volontiranje i empatiju prema starijim generacijama društva. Ostvaruju se divna prijateljstva iz kojih će se zasigurno razviti puno lijepih priča i nova životna iskustva. Od same ideje pisanja pisama  do osmijeha na licima starijih osoba uloženo je puno učeničkog truda, humanitarnog duha i dobre volje. Fotografije govore o uspješnosti akcije te o maloj gesti, a velikoj sreći i širenju zajedništva koju je akcija ostvarila.