prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uspješan završetak eTwinning projekta Putevima baka i djedova-kulturna baština

Tijekom dvije školske godine OŠ Bedekovčina je provodila eTwinning projekt Putevima baka i djedova-kulturna baština kojeg je osmislila vjeroučiteljica Marica Celjak, a pridružila se učiteljica Melita Ogrinšak.

U projekt su se uključili učenici trećih i četvrtih razreda, članovi EKO-ETNO sekcije i mnogi drugi učenici naše škole. Projektu su se pridružile i učiteljice Lorena Videk i Ivana Tomašković, a najviše smo se razveselili partnerima iz cijele Hrvatske i Ukrajine. Tijekom dvije godine učenici su istraživali i bilježili priče svojih djedova i baka, kako su slavili blagdane, kako su ukrašavali kuće.

Istraživali su svoje kulturno naslijeđe, analizirali značenje i važnost kulturne baštine svojeg kraja, načine kako se prenosi s generacije u generaciju. Tijekom projekta su sve što su istražili predstavili na TwinSpaceu https://live.etwinning.net/projects/project/206381 i tako razmjenjivali rezultate sa svojim partnerima. Tijekom projekta učili su kako uživati, cijeniti i brinuti se za kulturnu baštinu. I što je najvažnije učili su od starijih uzora.
O nekim projektnim aktivnostima možete vidjeti u e-knjizi. Kliknite na poveznicu i uživajte u čitanju i gledanju:

Putevima baka i djedova kulturna baština e knjiga