prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uspješan završetak prve godine Akreditacije

Srednja je škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić s ponosom predstavila rezultate prve projektne godine Akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja putem webinara održanog u srijedu, 6. prosinca 2023. godine.

Ovaj događaj, organiziran na državnoj i međunarodnoj razini, okupio je devet nastavnika, pedagoga i ravnatelja kako bi predstavili postignuća i inovacije ostvarene kroz različite aktivnosti.

Tri ključne vrste aktivnosti – tečajevi, praćenje nastave te grupne mobilnosti učenika – bile su središnje točke ovogodišnjeg programa, na kojima je sudjelovalo ukupno sedam nastavnika, pedagog i ravnatelj, zajedno s tri grupe učenika. Sudionici su mobilnosti birani transparentno kroz jasno zadane kriterije (usmjerenost na inovativan pristup nastavi, sudjelovanje u školskim projektima, aktivno znanje engleskog jezika, pohađanje online tečajeva, izrada SU, organizacija projekata s učenicima nakon mobilnosti). Kroz ove aktivnosti, škola je postavila čvrste temelje za daljnje unaprjeđivanje kvalitete obrazovanja.

Ciljevi Akreditacije škole bili su usmjereni na unaprjeđivanje kvalitete upravljanja školom, primjenu inovativnih metoda i digitalno opismenjavanje, razvijanje trasverzalnih vještina, promociju višejezičnosti, poticanje odgovornog građanstva te održivosti okoliša. Tijekom webinara, predstavljeni su krajnji rezultati prve akreditacijske godine, uključujući eKnjigu s pilotiranim scenarijima učenja i projektnim radovima proizašlim iz mobilnosti.

Ravnatelj i pedagog škole su istaknuli unaprjeđenje rada vodstva škole i mentoriranje nastavnika. Nastavnici su predstavili niz projekata na kojima su surađivali s učenicima, uključujući suradnju s muzejem o lokalnoj povijesti, multimodalni pristup kreativnoj drami, promociju višejezičnosti kroz Speak Dating, UI i višejezičnost, žene koje su upravljale svijetom, inkluzivnu, održivu i lijepu škola, aktivno građanstvo, ljudska prava, poslovno planiranje te inkluzivni pristup STEM području, među ostalim.

Mobilnost je imala značajan utjecaj na izvannastavne aktivnosti poput @visejezicnostussbjj i UZ Ban. Sudionici mobilnosti, kako učenici tako i nastavnici, aktivno su diseminirali stečeno znanje na različitim razinama – u školi, lokalnoj zajednici, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Sve aktivnosti prve akreditacijske godine mogu se detaljno proučiti na mrežnoj stranici Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja kao i na prezentaciji webinara The first program year of the Accreditation, pružajući uvid u postignuća i angažman škole u procesu kontinuiranog unaprjeđenja obrazovnog sustava.