prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uspješno završen međunarodni eTwinning projekt na temu ljubavi

Proteklih pet mjeseci učenici 2.b razreda Srednje škole Vrbovec sudjelovali su u eTwinning projektu pod nazivom “Let’s celebrate love – in anticipation of Valentine’s Day”. U projektu su sudjelovali i učenici iz Italije, Poljske i Turske. Temom ljubavi su se bavili na različite načine.

Najavu za projekt možete vidjeti u uvodnom videu. Prvi korak je bilo natjecanje učenika u izradi logotipa za cijeli projekt te tematskih postera i slogana. Najuspješniji je bio Giovanni Repetto iz Genove dok je od učenika škole najviše bodova dobio poster kojeg je osmislila Katarina Jurić. Na početku projekta bavili su se medijskom i digitalnom pismenošću, a učenici škole su izradili infografike na tu temu.

Zatim su učenici prevodili svoje nacionalne ljubavne pjesme na engleski te romantičnu poeziju ostalih država sudionica na svoj materinji jezik. U ovom dijelu korišteno je šest različitih jezika. Učenici su također pisali i vlastite ljubavne pjesme na engleskom jeziku. Možete pogledati kako su to napravili hrvatski, talijanski, poljski i turski učenici u zasebnim e-knjigama kao i u zajedničkoj e-knjizi i online izložbi.

Najsveobuhvatniji i najmaštovitiji zadatak je bila suradnja učenika iz različitih država u pisanju zajedničkih ljubavnih priča na engleskom jeziku. Svaki učenik ili skupina učenika morali su napisati početak svoje te završetak priče učenika iz neke druge države. Tu je došla do izražaja mašta učenika ali i jako dobro vladanje engleskim jezikom. Kako je ta suradnja izgledala možete vidjeti u kompilaciji uradaka.

Učenici su također sastavljali play liste omiljenih ljubavnih pjesama na različitim jezicima i tražili zanimljive i zabavne informacije na temu ljubavi. Talijanski učenici su na ulicama Genove pronašli veliki broj zanimljivih grafita na temu ljubavi. Cijeli je projekt je završio kvizom ljubavne tematike. Sve spomenute sadržaje a i mnoge druge možete vidjeti u online izložbi cijelog projekta te na eTwinning stranici projekta.

Cilj projekta je bila suradnja učenika iz različitih zemalja s ciljem promicanja višejezičnosti, kulturnog nasljeđa i raznolikosti. Također su razvijane vještine 21. stoljeća poput kritičkog mišljenja, kreativnosti, rješavanja problema, informatičke pismenosti, medijske pismenosti  kao i različite socijalne vještine. Osnivačici projekta, prof. engleskog jezika Anici Fintić, u realizaciji projekta u školi pomogle su prof. hrvatskog jezika Adrijana Levatić te prof. likovne kulture Simona Košnjak.