prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Valentinovo pub quiz

U petak,16. veljače 2024. godine, se u područnoj školi Baranjsko Petrovo Selo, jednoj od pet područnih škola osnovne škole Šećerana, održao Valentinovo pub quiz.

Pub quiz je organiziran između trećeg i četvrtog sata u sklopu produženog velikog odmora. Sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda cijele područne škole. Učenici i učitelji su se okupili u učionici stranih jezika te pod vodstvom učiteljice engleskog i njemačkog jezika Nikoline Janc, učiteljice savjetnice aktivno sudjelovali u kvizu koji se sastojao od dva dijela.

Prvi dio kviza prije natjecateljskog dijela je bilo pravilno postavljanje srca na crtež/obris čovjeka povezanih očiju. Igrali su dva učenika iz svakog razreda koji su se dobrovoljno ranije javili. Jedan učenik je po uputi drugog povezanih očiju postavljao srce na obris čovjeka sa uputama na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku.

Drugi dio kviza je bilo natjecateljski i u njemu se natjecalo pet ekipa po tri učenika iz svakog razreda. Svi natjecatelji su se također ranije dobrovoljno prijavili. Igra koju su igrali je bila Jeopardy a sva pitanja su bila na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku. Nakon otvaranja polja učenici su odgovarali na pitanja vezana uz Valentinovo. Glavna tema je bila ljubav, preko ljubavne lektire, filmova i prijevoda riječi VOLIM TE na različite jezike. Svaki točan odgovor je nadodan u bodove tima koji je odgovarao.

Svi učenici koji su sudjelovali u prvom i drugom dijelu kviza dobili su nagrade za sudjelovanje. Naglasak ovog kviza stavljen je na višejezičnost, uporabu stranih jezika u svim poljima koji su povezani sa temom Valentinovo.