prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Veselim koracima do učionice

Mali poduzetnici Osnovne škole Oroslavje iz 3. b i 4. a razreda pod vodstvom razrednih učiteljica Suzane Sadaić i Renate Posavec konačno su ideju pretvorili u stvarnost. Corona i potres zaustavili su nakratko planove, no usprkos svemu vjerovali su u zamisli i samo čekali dobar trenutak za realizaciju.

Prikupljenim donacijama roditelja i “velikih” poduzetnika grada Oroslavja na hodnik u potkrovlju škole postavljene su naljepnice s igrama koje su dizajnirale i osmislile učiteljice Renata Posavec i Suzana Sadaić. Postavljene su dvije školice, igra “Čovječe ne ljuti se”, “Ogledalo” te “Zmija i ljestve”. Uz svaku igru nalaze se detaljne upute i pravila kako bi učenici i predmetne nastave na zanimljiviji način iskoristili slobodno vrijeme. Igre motiviraju učenike na fizičku aktivnost i da kvalitetno i veselo iskoriste vrijeme tijekom odmora. Osim toga, pomažu učenicima u rješavanju viška energije, razvoju motorike i spretnosti i na zabavan način potiču suradnju među učenicima.

Senzorni hodnik upotpunio je oslikani zid na kraju hodnika koji prikazuje jedan od simbola grada. Iako je pandemija onemogućila mnoge aktivnosti i nametnula neka nova pravila, ovaj hodnik ipak je dokaz kako se može puno toga postići za učenike kad postoji želja, motivacija i svakako, uspješna suradnja s roditeljima i velikim poduzetnicima. Poticajne riječi i igre učenike dodatno motiviraju učenike da se opuste, poigraju i na zanimljiviji način provedu vrijeme odmora.